Sára, Márió
-4 °C
5 °C

Hangárnak ütközött egy gép az Egyesült Államokban

2003.01.08. 16:01
Az észak-karolinai Charlotte-Douglas repülőtéren egy kisrepülőgép 21 emberrel a fedélzetén felszállás közben nekirepült egy hangárnak.
A Charlotte-Douglas észak-karolinai nemzetközi repülőtéren hangárnak ütközött gép az Air Midwest 5481-es járata volt, amely Dél-Karolinába tartott - jelentette a CNN. A hangár oldalából fekete füstfelhő száll fel. "Nincsenek túlélői az ütközésnek." - nyilatkozta Rob Brisley, a tűzoltók parancsnoka. Az ütközés következtében kigyulladt tüzet sikerült rövid időn belül megfékezni. Ennek ellenére a gép annyira összeroncsolódott, hogy "ránézésre még azt sem lehetne megállapítani, milyen típusú volt a repülő" - közölte a rendőrség szóvivője, aki hozzáfűzte: "A helyszínen borzalmas látvány fogadott." Az AP értesülései szerint 19 utas, és két főnyi személyzet tartózkodott a repülőn. Sajtóhírek szerint a hangárban dolgozó két mechanikust is eltűntnek nyilvánították.

Az amerikai repülési hivatal szerint egy Beech 1900-as turbólégcsavaros kisgépről van szó. A baleset oka egyelőre ismeretlen. A katasztrófa pillanatában kifogástalanok voltak a látási viszonyok a repülőtéren.

Az Air Midwest jelenleg 36 ugyanilyen gépet üzemeltet Egyesült Államokban.