Fábián, Sebestyén
-2 °C
0 °C

Csónakázó gyerekek fölött esett darabjaira egy repülő

2006.07.11. 14:04
Sikeres kényszerleszállást hajtott végre az a sportrepülő, amely Szegeden egy távvezetéknek ütközött. A gép vezérsíkja letört, és a vízitúrán részt vevő több tucat gyerek közé csapódott.

Húszezer voltos távvezetéknek ütközött egy sportrepülőgép Szegeden, a Tisza-parti vízitelepnél. Személyi sérülés nem történt, a távvezeték sem szakadt le, de megsérült.

Kecse-Nagy Sándor, a Démász Nyrt. kommunikációs vezetője szemtanúja volt a balesetnek, és ő mondta el, hogy a repülőgép függőleges vezérsíkja letört és a Tiszába esett, ahol kajakokban és kenukban csaknem száz vízi táborozáson résztvevő gyerek volt. A repülő az ütközés után megbillent, de a pilóta visszaszerezte uralmát a jármű felett, közölte Kecse-Nagy Sándor.

A négyüléses gép, amellyel ketten utaztak, kényszerleszállást hajtott végre a baleset helyszínétől néhány kilométerre található szegedi repülőtér egy használaton kívüli részén, mondta Tuczakov Szilvána, a Csongrád Megyei Rendőr-főkapitányság szóvivője. A repülőgép hétfőn érkezett Budapestről Szegedre, kedden a szegedi repülőtérről indult vissza a fővárosba, tudatta az őrnagy.

Köszönjük, hogy olvasol minket!

Ha fontos számodra a független sajtó fennmaradása, támogasd az Indexet!