Teréz
5 °C
23 °C

Néha úgy érzed, mintha két valóság létezne?

Több infó

Támogasd a független újságírást, támogasd az Indexet!

Nincs másik olyan, nagy elérésű online közéleti médiatermék, mint az Index, amely független, kiegyensúlyozott hírszolgáltatásra és a valóság minél sokoldalúbb bemutatására törekszik. Ha azt szeretnéd, hogy még sokáig veled legyünk, akkor támogass minket!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Csónakázó gyerekek fölött esett darabjaira egy repülő

2006.07.11. 14:04
Sikeres kényszerleszállást hajtott végre az a sportrepülő, amely Szegeden egy távvezetéknek ütközött. A gép vezérsíkja letört, és a vízitúrán részt vevő több tucat gyerek közé csapódott.

Húszezer voltos távvezetéknek ütközött egy sportrepülőgép Szegeden, a Tisza-parti vízitelepnél. Személyi sérülés nem történt, a távvezeték sem szakadt le, de megsérült.

Kecse-Nagy Sándor, a Démász Nyrt. kommunikációs vezetője szemtanúja volt a balesetnek, és ő mondta el, hogy a repülőgép függőleges vezérsíkja letört és a Tiszába esett, ahol kajakokban és kenukban csaknem száz vízi táborozáson résztvevő gyerek volt. A repülő az ütközés után megbillent, de a pilóta visszaszerezte uralmát a jármű felett, közölte Kecse-Nagy Sándor.

A négyüléses gép, amellyel ketten utaztak, kényszerleszállást hajtott végre a baleset helyszínétől néhány kilométerre található szegedi repülőtér egy használaton kívüli részén, mondta Tuczakov Szilvána, a Csongrád Megyei Rendőr-főkapitányság szóvivője. A repülőgép hétfőn érkezett Budapestről Szegedre, kedden a szegedi repülőtérről indult vissza a fővárosba, tudatta az őrnagy.