Márta, Flóra
21 °C
34 °C

Öt áldozat kisrepülőkben

2003.08.23. 17:11
Minnesotában két kisgép ütközött össze, melyekben hárman vesztették életüket, Görögországban egy épületnek ütköző, majd porig égő Cessnában haltak meg ketten.
Három ember vesztette életét két kisrepülőgép összeütközése következtében a Minnesota amerikai szövetségi állambeli St. Paul város közelében. Az amerikai tömegtájékoztatás szombati beszámolója szerint egy embert sikerült élve kimenteni az egyik lezuhant gép roncsai közül. A Piper Cherokee és a Cessna 172 típusú, egyenként kétszemélyes kisrepülőgépek helyi idő szerint pénteken, eddig ismeretlen októl ütköztek össze a levegőben. A balesetben két nő és egy férfi halt meg.

Szombaton két személy halt meg, amikor a görögországi Korinthoszban, Athéntől mintegy 80 kilométerre lezuhant Cessna típusú kisrepülőgépük. Az AFP jelentése szerint a gép előbb egy épületbe ütközött, majd kigyulladt és két utasa szénné égett. A nagy erőkkel érkező tűzoltók már csak eloltani tudták a lángokat. A rendőrség vizsgálatot indított a baleset okának kiderítésére.