Szilárda
-4 °C
2 °C

Defektet kapott egy Boeing felszállás közben

2008.09.03. 08:15
Az American Airlines Boeing 737-es típusú utasszállítója felszállás közben defektet kapott. A fedélzeten 136 ember volt. A repülő kényszerleszállást hajtott végre, a balesetben senki nem sérült meg.

Kényszerleszállást kellett végrehajtania az American Airlines egyik gépének Los Angelesben, miután felszállás közben szétrepedt az egyik kereke, jelentette szerdán az AFP. A Boeing 737-es típusú utasszállító 136 emberrel a fedélzetén indult a kanadai Torontóba.

A pilóta a kényszerleszállás mellett döntött, így tett néhány kört, hogy kiengedje az üzemanyagot, a tűzoltók pedig ezalatt felsorakoztak a leszállópályánál.

Az American Airlines repülője végül rendben földet ért, nem gyulladt ki a sérült futómű, így gond nélkül vissza tudták vontatni a terminálra. A balesetben senki nem sérült meg.

Két kényszerleszállás Indiában

Kényszerleszállást hajtott végre közvetlenül a felszállás után az Iran Air Mumbaiból Teheránba tartó járata éjszaka, miután kigyulladt a gép egyik motorja. A Boeing 747-200-as repülőgép mind a 294 utasa, valamint a személyzet tagjai a földet érés után biztonságban elhagyták a fedélzetet.

A mumbai repülőtéren egy órával később egy másik bajba jutott repülőgépet is fogadtak: az Air India Kochiból Muscatba tartó Airbus A320-as utasszállítója szintén technikai problémák miatt kényszerült idő előtt a földre. Az elővigyázatosságból végrehajtott leszálláskor nem esett bántódása a repülőgépen tartózkodóknak.

Köszönjük, hogy olvasol minket!

Ha fontos számodra a független sajtó fennmaradása, támogasd az Indexet!