Szilárda
-4 °C
3 °C

Füstölt a Wizz Air Budapestre induló gépe

2007.05.30. 10:59
Füstölni kezdett a hajtóműve, ezért nem tudott felszállni szerdán Bukarestből a Wizz Air légitársaság Budapestre induló repülőgépe. A hetvenhat utasnak nem esett bántódása.

A budapesti székhelyű Wizz Air fapados légi társaság Airbus A-320-as típusú repülőgépe - magyar idő szerint 5 óra 20 perc körül - már a kifutópályán volt, felszállni készült, amikor a kapitány jelentette, hogy füstüt észlelt az egyik hajtóműnél.

Ezután lekapcsolta a füstölő - de nem lángoló - hajtóművet, és a másik hajtóművel visszagördült a kiindulási pontra, mondta Kázmér Natasa, a Wizz Air szóvivője az Indexnek. Korábban olyan hírek érkeztek, hogy kigyulladt a gép Bukarestben. Egy román hírforrás, az antena3.ro pedig már robbanásról írt címében.

Kázmér e híreket cáfolta, szerinte a füst valamilyen műszaki üzemzavar miatt jött ki a hajtóműből, de tűzről nem volt szó. Az utasok sértetlenül szállhattak le a gépről, a tűzoltók is csak rutinszerűen mentek a helyszínre - tájékoztatott.

A Bukarestben rekedt utasokért még szerdán egy másik gép megy, a füstölő repülőt addig nem engedik újra forgalomba állni, amíg nem tisztázzák a meghibásodás okát, és nem hárítják el a hibát. Amíg a következő gép el nem ér Bukarestbe, ételutalványokat kaptak a Wizz Air utasai, mondta Kázmér.

A bukaresti Henri Coanda repülőtér szóvivője a Realitatea román hírtelevíziónak elmondta, hogy biztonsági szempontból nincs különbség a fapados és a normál árú járatok között.

Kázmér Natasa mindehhez hozzátette, a Wizz Air rendelkezésre állási mutatója az egyik legjobb a légi társaságok között, 99,8 százalékos, vagyis nagyon kevés a meghibásodás a cég gépeinél, mert flottájuk nagyon fiatal, három évesnél fiatalabb gépekkel járnak.

Köszönjük, hogy olvasol minket!

Ha fontos számodra a független sajtó fennmaradása, támogasd az Indexet!