Edina
-12 °C
-3 °C

Pilóta nélkül szállt fel a gép

2001.12.28. 11:55
Vezető nélkül szállt fel egy kisgép Kaliforniában, majd eltűnt az égbolton. A hatóságok egyelőre nem találják a repülőt.
Egy kaliforniai amatőr pilóta szájtátva bámulta, amint repülőgépe magától felszállt, bármiféle irányítás nélkül. A San Rafael-i Paul Clary III fia farmján egy egymotoros kisgépet javított, amikor az egyszer csak elszabadult a kifutópályáról. Mr Clary elmondta, hogy megforgatta a propellert, erre a motor beindult. Mivel a gázkar előremenetbe, és nagy fordulatszámra volt állítva, így a gép hamarosan felszállt.

Autóval üldözték

A férfi és fia még tíz percig üldözte furgonjával a repülőt, mire az eltűnt szemük elől. Clary már hat éve birtokolta az 1946-os gyártású Aeronca Championt-jelentette az Ananova.com.

A hatóságok egyelőre nem találják a repülőt, de biztosra veszik, hogy lezuhant, mert csak két órára elegendő üzemanyaga volt. A Sonoma County rendőrség helikopterrel kereste a gépet, de pár órá múlva feladták a keresést.

Történelmi esemény

A hatóságok figyelmeztették a környéken lakókat az esetleges veszélyre. "Ez benne lesz a repüléstörténeti könyvekben," mondta Walt Smith, a helyi repülésügyi hatóság koordinátora. "Elég fura egy történet. Eddig azt hittük, láttunk már minden elképzelhetőt."