Kinga, Kincső
16 °C
32 °C

Tízezer méteren próbálták kinyitni a repülő ajtaját

2008.07.26. 23:53
A görög Kos szigetről Manchasterbe tartórepülőgép kényszerleszállást hajtott végre Németországban, miután két brit nő megpróbálta kinyitni a kabinajtót.

A 26 és 27 éves nők keményen ittak, és az XL Airways légitársaság szóvivője szerint dohányoztak a wc-ben. A frankfurti kényszerleszállás után letartóztatták őket, de két óra múlva szabadon távozhattak.

A szerdai incidens akkor durvult el igazán, amikor a légiutaskísérők nem adtak több alkoholt a két hölgynek. Ekkor káromkodni kezdtek és fenyegették a személyzetet, majd táskájukból előszedett alkohollal folytatták az italozást, írja a BBC. Az összetűzés odáig fajult, hogy a két renitens utas némi friss levegőt szeretett volna szívni, ezért feszegetni kezdte Ausztria felett tízezer méterrel a repülőgép ajtaját.

"Elfogadhatatlan hangnemet használtak, és a viselkedésük is az volt. Támadóak és fenyegetőek voltak, és nem toleráljuk az efféle magatartást. A személyzet nagyszerű, profi munkát végzett, a leszállásig a helyükön tartotta őket" - nyilatkozta a szóvivő.

A Reuters jelentése szerint az egyik légiutaskísérőt megpróbálták fejbekólintani egy vodkásüveggel. A frankfurti nemzetközi reptér rendőrségi szóvivője szerint a pilóta a legjobb megoldást választotta a leszállással. A gép, amin 214 utas és hét fős személyzet tartózkodott, végül kétórás késéssel szállt le Manchasterben. Az XL légitársaság még fontolgatja, hogy peres eljárást indítson a két nő ellen.