Árpád
-2 °C
3 °C

Merénylet hat kiló cukorral

2002.05.16. 15:10
Majdnem tragikus balesetet okozott, hogy Szolnokon ismeretlenek több kiló cukrot öntöttek egy kisrepülő üzemanyagtankjába. A motor felszállás után leállt, de a pilótának sikerült letennie a gépet. A rendőrség emberölés kísérletének gyanúja miatt indított eljárást. A pilótát sokkolta a merénylet.
Egy országosan ismert sportrepülő pilóta, a szolnoki sportrepülőtér igazgatója vezette azt a gépet, melynek üzemanyagtankjába valaki kristálycukrot öntött - mondta az Indexnek Lengyel György, Jász-Nagykun-Szolnok Megyei Rendőr-főkapitányság sajtófőnöke.

Szerencséje volt

A megyei kapitányságra vasárnap délután érkezett bejelentés, mely szerint felszállás közben leállt egy Cessna típusú kisgép motorja. A vizsgálat során kiderült, hogy a szolnoki reptérről felszálló gép szárnyaiban lévő két tankba eddig ismeretlen személy(ek) 3-3 kilogramm kristálycukrot öntött(ek).

A pilóta nagy szerencséjére a cukor rögtön a levegőbe emelkedés után elzárta azt a szűrőt, mely átengedi az üzemanyagot a motorba. A gép mintegy két méter magasra emelkedett fel, mikor a motor leállt. A pilóta rögtön visszaengedte a gépet a kifutóra, és megállította. Sem a pilóta, sem a gép nem sérült meg.

Emberölési kísérlet

A megyei kapitányság nyomozó osztálya először rongálás miatt indított eljárást, de miután bebizonyosodott, hogy cukor került a tankokba, emberölési kísérletre módosították a vádat.

A nyomozók egyelőre nem tudják, hogy a pilóta ellen irányult-e az akció, ugyanis a gépet más is vezeti alkalmanként. A Cessna egyébként a reptérigazgató tulajdona. A megfontolt, higgadt ember hírében álló pilótát a rendőrség tájékoztatása szerint sokkolta a merénylet, és nem érti, hogy az kinek állhatott érdekében.

Bennfentesek voltak?

Lengyel György elmondta, hogy a helyszínelés során igyekeztek minél több nyomot rögzíteni és vizsgálják az elkövetés körülményeit. Az már most tudható, hogy a felszállás előtt a kisgép egy hangárban állt, melyet éjszakára bezárnak. Az ajtók sértetlenek, vagyis ha este tették a tankokba a cukrot, akkor azt csakis bennfentesek vihették véghez.

A HavariaPress úgy tudja, hogy valószínűleg az összes szolnoki repülőgépet átvizsgálják, nincs-e bennük kristálycukor.

Köszönjük, hogy minket olvasol minden nap!

Ha szeretnél még sokáig sok ilyen, vagy még jobb cikket olvasni az Indexen, ha szeretnéd, ha még lenne független, nagy elérésű sajtó Magyarországon, amit vidéken és a határon túl is olvasnak, akkor támogasd az Indexet!

Tudj meg többet az Index támogatói kampányáról!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?