Judit
3 °C
7 °C

Dunába csapódott egy kisrepülő Ausztriában

2007.10.14. 10:28
Négyen vesztették életüket abban a légi balesetben, amely a hét végén történt Ausztriában.

Egy kisrepülőgép szombat késő délután egy görgőkomp drótkötelének ütközött Spitz közelében, majd a Dunába csapódott. Az utasok után vasárnap reggel is nagy erőkkel folyt a kutatás. A Piper P 28 típusú, egymotoros gépen a pilóta, egy nő és két gyerek utazott. Feltehetően mind a négyen szörnyethaltak a balesetben.

Szemtanúk szerint a szerencsétlenség szombaton, öt óra tájban történt. Többen is arra lettek figyelmesek, hogy a gép túl alacsonyan száll a víz fölött. A pilóta valószínűleg a szemébe sütő nap miatt nem vette észre időben a folyó fölött kifeszített, a komp által használt, 485 méter hosszú kábelt, és hiába próbálta az utolsó pillanatban magasabbra húzni a Pipert, az ütközést már nem tudta elkerülni. A gép felrobbant, majd darabokra szakadt. A roncsok kétszáz méteres körzetben a Dunába csapódtak.

Néhány repülődarabot később megtaláltak, de a holttestek nyomára egyelőre nem bukkantak. A kutatásnál csónakokra erősített kotróláncokat is használnak. A negyvenhét éves, tapasztalt pilóta - Reinhold B. - Dobersbergben bérelte a sportgépet. Minden bizonnyal kirándulni vitte a nőt és a két gyereket, akik közül az egyik tíz, a másik tizenhárom éves volt.

Köszönjük, hogy minket olvasol minden nap!

Ha szeretnél még sokáig sok ilyen, vagy még jobb cikket olvasni az Indexen, ha szeretnéd, ha még lenne független, nagy elérésű sajtó Magyarországon, amit vidéken és a határon túl is olvasnak, akkor támogasd az Indexet!

Tudj meg többet az Index támogatói kampányáról!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?