Tekla
8 °C
20 °C

Dunába csapódott egy kisrepülő Ausztriában

2007.10.14. 10:28
Négyen vesztették életüket abban a légi balesetben, amely a hét végén történt Ausztriában.

Egy kisrepülőgép szombat késő délután egy görgőkomp drótkötelének ütközött Spitz közelében, majd a Dunába csapódott. Az utasok után vasárnap reggel is nagy erőkkel folyt a kutatás. A Piper P 28 típusú, egymotoros gépen a pilóta, egy nő és két gyerek utazott. Feltehetően mind a négyen szörnyethaltak a balesetben.

Szemtanúk szerint a szerencsétlenség szombaton, öt óra tájban történt. Többen is arra lettek figyelmesek, hogy a gép túl alacsonyan száll a víz fölött. A pilóta valószínűleg a szemébe sütő nap miatt nem vette észre időben a folyó fölött kifeszített, a komp által használt, 485 méter hosszú kábelt, és hiába próbálta az utolsó pillanatban magasabbra húzni a Pipert, az ütközést már nem tudta elkerülni. A gép felrobbant, majd darabokra szakadt. A roncsok kétszáz méteres körzetben a Dunába csapódtak.

Néhány repülődarabot később megtaláltak, de a holttestek nyomára egyelőre nem bukkantak. A kutatásnál csónakokra erősített kotróláncokat is használnak. A negyvenhét éves, tapasztalt pilóta - Reinhold B. - Dobersbergben bérelte a sportgépet. Minden bizonnyal kirándulni vitte a nőt és a két gyereket, akik közül az egyik tíz, a másik tizenhárom éves volt.