Zelma, Rajmund
-6 °C
1 °C

Halott gyerekkel próbáltak repülőre szállni

2005.01.12. 18:20
Halott gyermekét szerette volna repülővel hazaszállítani Ausztriából egy egyiptomi házaspár, hogy ott temethessék el. A házaspár a biztonsági ellenőrzésen fennakadt, mert itt kiderült, hogy pokrócba bugyolált, 15 hónapos gyermekük halott.

Halott gyermekével akart a schwechati repülőtérről szerdán a hazájába utazni egy egyiptomi házaspár. Az osztrák tömegtájékoztató eszközök szerint a Grazban élő harmincéves asszony és férje Kairóba akart utazni. A bécsi repülőtéren már át is jutottak az útlevélkezelésen, amikor a biztonsági ellenőrzésnél felkérték őket, hogy mutassák meg csaknem teljesen pokrócba bugyolált gyermeküket. Ekkor derült fény arra, hogy a 15 hónapos Sarah már nem él.

Az asszony szerint a gyermeket - aki fogyatékosan született - reggel holtan találták az ágyában, és ekkor döntöttek úgy, Kairóba viszik, hogy Egyiptomban temethessék el. A schwechati rendőrség szerint semmi nem utal arra, hogy a gyermek erőszakos halált halt volna, pontos választ azonban csak a boncolás adhat majd arra, hogy mi volt az ok.

Az osztrák tömegtájékoztatásban emlékeztettek arra, hogy a törvényes előírások szerint csak halotti bizonyítvánnyal lehet elhunytakat külföldre szállíttatni Ausztriából, s a szállítást is csak arra felhatalmazott cég végezheti.