Aladár, Álmos
-1 °C
3 °C

Negyven rendőr vetett véget a családok összecsapásának

2006.01.31. 12:45
Egy házat felgyújtottak, egynek pedig az ablakán belőttek Arlón, ahol két család csapott össze hétfő este. A haragosok nemzedékek óta viszálykodnak egymással. A szomszédok szerint a mostani csata az ősz óta tartó háborúskodás tetőpontja.

Negyven rendőrnek kellett beavatkoznia hétfőn este két család viszálykodásába a Borsod-Abaúj-Zemplén megyei Arlón, jelentette a HavariaPress. Az ózdi kapitányságról golyóálló mellényben vonultak ki a rendőrök a helyszínre, ahol egy ház már lángolt.

Az utcában lakó két család és rokonaik hosszú évek - elmondásuk alapján "nemzedékek óta" - haragos viszonyban vannak egymással - írja az MTI.

Lőttek, dobáltak

Kompoltiné Jakab Ilona rendőrségi szóvivő elmondta, hogy a megtámadottak egyike vallomásában azt állította, hogy valaki lövéseket adott le a lakása irányába. Az egyik lövedék a ház ablakát kitörte, majd a falba csapódott. A támadók másik csoportja az utcában egy másik házat dobált meg kövekkel, gyúlékony anyaggal töltött üvegekkel, ami miatt kigyulladt a ház teteje. A tüzet a helyszínre érkező tűzoltók rövid idő alatt megfékezték.

Személyi sérülés nem történt, a rendőrség a támadók közül tizenegyet előállított, négyük előzetes letartóztatását kezdeményezte, és több emberen elkövetett emberölés kísérlete miatt rendelt el nyomozást.

Ősz óta folyamatos a harc

Tavaly ősszel szintén összecsapott a két család, akkor a lakások ablakait betörték és a kialakult dulakodásban több lövés is eldördült. Ekkor az egyik családból egy 32 éves és egy 20 éves arlói férfi nyolc napon túl gyógyuló sérülést szenvedett, míg a másikból öten sérültek meg könnyebben.

Az utcában lakók az Index érdeklődésére telefonon elmondták, hogy 2005. október végén csapott össze a két szomszédos család, utána hetekig rendőrök járőröztek az utcában, de mostanában lanyhult az ellenőrzés. Szerintük a családok olyan régen állnak harcban egymással, hogy már ők maguk sem tudják a viszálykodás okát.