József, Bánk
-7 °C
0 °C

A hullaházban támadt fel a vietnámi férfi

2003.08.24. 17:31
Nguyan Van Quan szívelégtelenségben hunyt el, legalábbis az orvosok szerint. Halála másnapján a hullaház boncasztalán kezdett mozogni. Ébredése után kómába esett.
Kis híján halálra rémisztette lányát Nguyen Van Quan. A 73 éves férfit az orvosok halottnak nyilvánították, majd a kórház hullaházába szállították. Lánya másnap jött a holttestért, ám ekkor Nguyan szemei váratlanul felpattantak.

Boldogságot sugárzott

"A frász jött rám, amikor az apámat borító fehér lepel mozogni kezdett" - nyilatkozta az asszony a BBC-nek. "Amikor a halotkém felemelte a leplet, apám szemei mozogtak, csillogtak a boldogságtól" - mesélte. A szája ugyanakkor véraláfutásos volt, lánya szerint a fagyos hullaházban az ajkát harapdálta a vacogástól.

Az orvosok szerint ugyanakkor a hideg menthette meg Nguyan életét. "A hűvös hatással lehetett az artériáira, ez támaszthatta fel" - magyarázta a BBC-nek Dr. Nguyen Thanh Truyen, kórboncnok specialista.

A Ho Si Minh városi kórház orvosai augusztus 15-én nyilvánították halottnak Nguyent. A diagnózis szerint szívelégtelenségben hunyt el. Feltámadása után a Nguyen Tri Phuong kórházba szállították. A férfi kómába esett, az orvosok most abból próbálják feltámasztani.