Emőke
-4 °C
9 °C

Szokatlanul kevés részeg húsvéthétfőn

2006.04.17. 21:27
A mentőszolgálat szóvivője nem emlékszik a mostanihoz hasonlóan józan locsolkodásra, és idén egyetlen alkoholmérgezett gyereket sem kellett ellátniuk. Történt viszont két súlyos horgászbaleset.

Szokatlanul kevés részeghez riasztották a mentőket húsvéthétfőn; a mentőszolgálat szóvivője közölte: nem emlékszik a mostanihoz hasonlóan józan locsolkodásra. "Szerencsére nem vált be a félelmünk, kollégáinkat este 8 óráig az országban mindössze 20-30 ittas emberhez hívták segítségül; ez nagyjából egy átlagos hét végi nap forgalmának felel meg" - mondta Győrfi Pál, az Országos Mentőszolgálat szóvivője.

Kevés baleset

Közölte ugyanakkor, hogy vasárnap még az átlagnál 20-30 százalékkal több részeg emberhez riasztották a mentőket. Mint mondta, általában "szilveszter után a húsvét a legkritikusabb", ilyenkor országszerte akár a százat is eléri azoknak a magatehetetlen részegeknek a száma, akiket a mentőknek kell beszállítaniuk a detoxikálóba.

Győrfi Pál a kedvező változások között említette, hogy az idei húsvéthétfőn egyetlen alkoholmérgezett gyereket sem kellett ellátniuk. Az utakon is viszonylag kevés baleset történt a korábbi évek húsvéti statisztikáihoz képest.

Súlyos horgászbalesetek

A szóvivő ugyanakkor a nap esetei között két szokatlan, súlyos horgászbalesetet is említett. Az egyiknél egy 16 éves fiú szenvedett súlyos szemsérülést, amikor egy horgász, miközben a csalit botját lendítve a vízbe akarta hajítani, a horoggal a mögötte álló fiú arcába akadt. A másik esetben a horgász meghalt, amikor ugyancsak csaliját a víz felé dobva, damilja egy magasfeszültségű vezetékre tekeredett.