Zelma, Rajmund
-5 °C
-1 °C

Phoenix felett jártak az ufók

2007.02.08. 11:27
Folytatódott az idei év trendje, most Phoenixben láttak rejtélyes fényeket. Az alakzatban repülő fények csaknem tíz évvel a legendás phoenixi fényjelenség után bukkantak fel. A tengerészgyalogság akkor is, most is azt állítja, hogy csak jelzőrakétákat lőttek a város fölé.

Rejtélyes fények villantak fel kedd éjszaka az arizonai Phoenix égboltjának nyugati felén, jelentette a CBS. Nem sokkal az eset után már égtek a helyi tévé- és rádióadók, valamint az újságok telefonvonalai.

A csodálkozó szemtanúk szerint a fények formációban repültek, szorosan egymás mellett vízszintes vonalba rendeződtek. A phoenixiek gyanakvását csak erősítette, hogy a mostani fényjelenség az elmúlt évek legjobban dokumentált ufólátása, az 1997. márciusi legendás phoenixi fényjelenség majdnem tizedik évfordulóján történt.

Az 1997-es incidenst a közeli tengerészgyalogos bázis vezetői azzal próbálták magyarázni, hogy csak egy A–10 Thunderbird csatarepülő jelzőrakétáját nézték ufónak a naív városlakók. Ezt azonban senki sem hitte el, mondván egy jelzőrakéta nem képes olyan lassú és halk manőverezésre, mint a fény, ami szerintük ufó.

A tengerészgyalogosok most is jelzőrakétával magyarázzák az alakzatban repülő fényeket. Állításuk szerint új típusú jelzőrakétákat használtak, amik ejtőernyővel hullanak alá, lassan. Ugyanezt a magyarázatot adta már idén a hadsereg az Arkansas-ban észlelt rejtélyes fényekre is.

Köszönjük, hogy olvasol minket!

Ha fontos számodra a független sajtó fennmaradása, támogasd az Indexet!