Hedvig
5 °C
23 °C

Néha úgy érzed, mintha két valóság létezne?

Több infó

Támogasd a független újságírást, támogasd az Indexet!

Nincs másik olyan, nagy elérésű online közéleti médiatermék, mint az Index, amely független, kiegyensúlyozott hírszolgáltatásra és a valóság minél sokoldalúbb bemutatására törekszik. Ha azt szeretnéd, hogy még sokáig veled legyünk, akkor támogass minket!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Phoenix felett jártak az ufók

2007.02.08. 11:27
Folytatódott az idei év trendje, most Phoenixben láttak rejtélyes fényeket. Az alakzatban repülő fények csaknem tíz évvel a legendás phoenixi fényjelenség után bukkantak fel. A tengerészgyalogság akkor is, most is azt állítja, hogy csak jelzőrakétákat lőttek a város fölé.

Rejtélyes fények villantak fel kedd éjszaka az arizonai Phoenix égboltjának nyugati felén, jelentette a CBS. Nem sokkal az eset után már égtek a helyi tévé- és rádióadók, valamint az újságok telefonvonalai.

A csodálkozó szemtanúk szerint a fények formációban repültek, szorosan egymás mellett vízszintes vonalba rendeződtek. A phoenixiek gyanakvását csak erősítette, hogy a mostani fényjelenség az elmúlt évek legjobban dokumentált ufólátása, az 1997. márciusi legendás phoenixi fényjelenség majdnem tizedik évfordulóján történt.

Az 1997-es incidenst a közeli tengerészgyalogos bázis vezetői azzal próbálták magyarázni, hogy csak egy A–10 Thunderbird csatarepülő jelzőrakétáját nézték ufónak a naív városlakók. Ezt azonban senki sem hitte el, mondván egy jelzőrakéta nem képes olyan lassú és halk manőverezésre, mint a fény, ami szerintük ufó.

A tengerészgyalogosok most is jelzőrakétával magyarázzák az alakzatban repülő fényeket. Állításuk szerint új típusú jelzőrakétákat használtak, amik ejtőernyővel hullanak alá, lassan. Ugyanezt a magyarázatot adta már idén a hadsereg az Arkansas-ban észlelt rejtélyes fényekre is.