Botond, Mózes
EUR 386,09 Ft
USD 370,44 Ft
12 °C
29 °C

Nyolcvanhat halottja van a Rhode Island-i diszkótűznek

2003.02.21. 17:00
Nyolcvanhat ember életét vesztette, és több mint 180-an megsérültek, amikor tűz ütött ki egy Rhode Island-i éjszakai szórakozóhelyen egy koncert közben csütörtök éjjel. A hatóságok szerint pirotechnikai eszközök okozták a tragédiát.
A lángok csütörtök este 11 óra körül csaptak fel a Rhode Island-i West Warwickban lévő The Station nevű szórakozóhelyen. A Great White együttes koncertjéhez használt pirotechnikai eszközök eddig ismeretlen okból lángba borították az egész épületet, amely péntek reggelre szinte teljesen leégett. Egy szemtanú szerint két perc alatt az egész épület lángokban állt. Russell McGillivray, a tűzoltók parancsnoka közölte, hogy 86 ember vesztette életét. Sok holttestet a kijáratnál találtak meg, ami azt jelenti, hogy a pánikba esett emberek az ajtókhoz préselték egymást, de már nem tudtak kijutni. Legalább 187 ember sérült meg a tűzben. Közülük 25-en igen súlyos égési sérüléseket szenvedtek. Az eltűntek között van a Great White gitárosa is.

"Mint július 4-én"

Jack Russell, a Great White énekese elmondta, hogy a pirotechnika használatáról még a koncert előtt egyeztetett a klub tulajdonosával. Hozzátette, hogy "az egész úgy nézett ki, mint egy július 4-i ünnepség. A város egyik elöljárója szerint a tüzet az okozta, hogy a pirotechnikai eszközök begyújtották a mennyezet szigetelését - jelentette a Los Angeles Times.

Huszonegy halott

Egy héten belül ez már a második súlyos tragédia, amelyik egy amerikai éjszakai szórakozóhelyen történt. Hétfőre virradóra 21 embert tapostak halálra, és ötvenet sebesítettek meg egy chicagói bárban, amikor pánik tört ki. A pánikot az okozta, hogy a biztonságiak könnygáz spray-t használtak pár verekedő megfékezésére.

A Meta továbbra is korlátozza az Index Facebook elérését, így hiába követ minket, híreink nem követik Önt. Facebook-videón mutatjuk, mi lehet ennek az egyik ellenszere, de ha első kézből akar értesülni a legfontosabb hírekről, töltse le az applikációnkat az App Store-ból vagy a Google Playből, illetve kövesse Twitter-csatornánkat!

  • Vennék
  • Hírek