Gizella
9 °C
14 °C

Gyermeket szült egy agyhalott asszony

2005.08.03. 07:24
Hét hónapos terhesen gyermeket szült egy amerikai nő Richmondban. Az asszonynak május 7-én állt le az agyműködése egy daganat miatt.
Lánygyermeknek adott életet kedden egy agyhalott nő, akit az orvosok mesterségesen tartottak életben, hogy a magzatnak legyen ideje kifejlődni - közölte az asszony sógora.

A szülés során nem voltak komplikációk és a kislány "jól van" - közölte Justin Torres. A kislány, Susan Anne Catherine Torres 812 grammot nyom, 34,3 centiméter hosszú. A gyermek császármetszéssel jött a világra - közölte a kórház.

A 26 éves Susan Torres május 7-én került az agyhalál állapotába agydaganat következtében. Férje, Jason Torres elmondta: az orvosok közölték vele, hogy a feleségénél leállt az agyműködés.

Jason Torres otthagyta a munkáját, hogy a felesége mellett lehessen. A magzat a múlt hónapban érte el a 24. hetes kort, amikor már életképes lehet - közölte Justin Torres.

Az egyre növekvő orvosi költségek megtérítésére internetes oldalt nyitottak, amelynek segítségével adományokat gyűjtöttek a család számára. Két héttel korábbi adatok szerint eddig 400 ezer dollárt sikerült összegyűjteni világszerte - közölte Justin Torres. A család közlése szerint az orvosi számlák hetente több tízezer dollárra rúgtak, amit a biztosításból nem tudtak kifizetni.

Susan Torres hét hónapos terhes volt, amikor a gyermek megszületett. A kislányt az arlingtoni Virginia Kórház újszülött osztályának intenzív részlegén helyzeték megfigyelés alá.

A kórház személyzete közleményben fejezte ki örömét a kislány világra jötte kapcsán. Az intézmény szóvivője nem volt hajlandó részleteken közölni az anya állapotáról, azt sem közölte, továbbra is életben tartják-e mesterségesen.

Dr. Winston Cambell, a connecticuti Egészségügyi Központ Egyetemének egyik vezetője szerint az angol nyelvű szakirodalomban 1979 óta legalább tucatnyi hasonló esetről számoltak be.