Nándor
8 °C
19 °C

Néha úgy érzed, mintha két valóság létezne?

Több infó

Támogasd a független újságírást, támogasd az Indexet!

Nincs másik olyan, nagy elérésű online közéleti médiatermék, mint az Index, amely független, kiegyensúlyozott hírszolgáltatásra és a valóság minél sokoldalúbb bemutatására törekszik. Ha azt szeretnéd, hogy még sokáig veled legyünk, akkor támogass minket!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Gyermeket szült egy agyhalott asszony

2005.08.03. 07:24
Hét hónapos terhesen gyermeket szült egy amerikai nő Richmondban. Az asszonynak május 7-én állt le az agyműködése egy daganat miatt.
Lánygyermeknek adott életet kedden egy agyhalott nő, akit az orvosok mesterségesen tartottak életben, hogy a magzatnak legyen ideje kifejlődni - közölte az asszony sógora.

A szülés során nem voltak komplikációk és a kislány "jól van" - közölte Justin Torres. A kislány, Susan Anne Catherine Torres 812 grammot nyom, 34,3 centiméter hosszú. A gyermek császármetszéssel jött a világra - közölte a kórház.

A 26 éves Susan Torres május 7-én került az agyhalál állapotába agydaganat következtében. Férje, Jason Torres elmondta: az orvosok közölték vele, hogy a feleségénél leállt az agyműködés.

Jason Torres otthagyta a munkáját, hogy a felesége mellett lehessen. A magzat a múlt hónapban érte el a 24. hetes kort, amikor már életképes lehet - közölte Justin Torres.

Az egyre növekvő orvosi költségek megtérítésére internetes oldalt nyitottak, amelynek segítségével adományokat gyűjtöttek a család számára. Két héttel korábbi adatok szerint eddig 400 ezer dollárt sikerült összegyűjteni világszerte - közölte Justin Torres. A család közlése szerint az orvosi számlák hetente több tízezer dollárra rúgtak, amit a biztosításból nem tudtak kifizetni.

Susan Torres hét hónapos terhes volt, amikor a gyermek megszületett. A kislányt az arlingtoni Virginia Kórház újszülött osztályának intenzív részlegén helyzeték megfigyelés alá.

A kórház személyzete közleményben fejezte ki örömét a kislány világra jötte kapcsán. Az intézmény szóvivője nem volt hajlandó részleteken közölni az anya állapotáról, azt sem közölte, továbbra is életben tartják-e mesterségesen.

Dr. Winston Cambell, a connecticuti Egészségügyi Központ Egyetemének egyik vezetője szerint az angol nyelvű szakirodalomban 1979 óta legalább tucatnyi hasonló esetről számoltak be.