Beáta, Izolda, Lea
-4 °C
4 °C

Elrabolták a Richter kamionját Moszkva mellett

2005.06.09. 12:30
Elrabolták a Richter Gedeon rt. egyik gyógyszerszállítmányát az orosz főváros mellett. A 600 ezer dollár (122,6 millió forint) értékű rakományt még szerda hajnalban rabolta el hat támadó két Zsigulival.

Elrabolták Moszkva mellett a Richter Gedeon Rt. egyik gyógyszerszállító kamionját, erősítette meg Beke Zsuzsa, a gyógyszergyár szóvivője az MTI-nek csütörtökön. A szóvivő tájékoztatása szerint a szállítmány értéke 600 ezer dollár (122,6 millió forint) volt, amire volt biztosítása a cégnek. A kamion magyar sofőrje sértetlen maradt.

A Richter Rt. bízik abban, hogy az orosz rendőrség minél hamarabb a tolvajuk nyomára akad. Az oroszországi Regnum hírügynökség értesülése szerint a rakományt még szerda hajnalban rabolták el.

A hat támadó két Zsigulival közelítette meg a Renault kamiont, amely a Riga-Moszkva autóúton parkolt az orosz főváros közelében. A kamiont Pszkovtól kísérő őrző-védőt elektrosokkal ártalmatlanná tették, a közeli erdőbe vitték és otthagyták. Ezután elhajtottak a kamionnal, s magukkal vitték 43 éves magyar vezetőjét is, akit a rakomány kirakása és elrablása után elengedtek.

Polgár Viktor külügyi szóvivő az Indexet arról tájékoztatta, hogy a magyar kamionsofőr jól van és sértetlenül átvészelte a rablást. Közölte, a kamiont nem vitték el a rablók, viszont a jármű pótkocsiját a rakománnyal együtt eltulajdonították. Mint mondta a kora délutáni órákban kezdődött a kamionsofőr rendőrségi kihallgatása, amelyhez a moszkvai magyar nagykövetség biztosított tolmácsot. a szóvivő hozzátette, folyamatos kapcsolatban állnak a nagykövetséggel, amely minden segítséget megad a kirabolt kamionosnak és amint módjuk lesz személyesen is felveszik a kapcsolatot a sofőrrel.