Luca, Ottilia
-4 °C
3 °C

27 sérült a hullámvasút-balesetben

2006.07.10. 11:17
Nyak- és fejsérüléseket szenvedtek egy ohiói hullámvat utasai. A világ egyetlen olyan faszerkezetes hullámvasútja, amelyik teljes fordulatot csinál, leugrott a sínekről, majd visszazuhant rájuk.

Legalább 27-en sérültek meg vasárnap egy amerikai vidámparkban, miután eddig ismeretlen eredetű baleset miatt 27-en sérüöltek meg a park fő attrakcióján, a világ egyetlen olyan faszerkezetes hullámvasútján, melynek kocsijai teljes hurkot futnak.

A Cincinnati közeli Paramount Kings Island Vidámpark a baleset miatt sem zárt be, bár a hullámvasutat bezárták.

A helyi 9-es tévécsatorna híradójának jelentése szerint a hullámvasút kocsijai felfelé szaladtak egy hullámon, amikor valami hirtelen teljesen blokkolta futásukat. Emiatt a sérültek nagy része fej- és nyaksérülésre panaszkodott.

A parkba három közeli megye összes mentőalakulatát riasztották, a sérülteket három kórházba szállították el. A 9-es csatorna értesülései szerint 15 sérültet még vasárnap hazaengedtek, és egy sérült állapota lehet súlyos - az orvosai jellemzése szerint "nincs életveszélyes állapotban".

A baleset okai és körülményei egyelőre nem ismertek. A park vezetése azonnal vizsgálatot rendelt el, ahogy a vidámparki játékok minőségbiztosításáért is felelős ohiói mezőgazdasági minisztérium is. A 9-es csatorna értesülései szerint a kocsik kisiklottak. Erre utalt legalábbis a hullámvasút egyik utasa. "A kocsik kiugrottak a sínekről. Mi mind ugrottunk" - nyilatkozta Frank Nitty.

Köszönjük, hogy olvasol minket!

Ha fontos számodra a független sajtó fennmaradása, támogasd az Indexet!