Klaudia
-3 °C
3 °C

Megrongálták a Fidesz-szóvivő autóját

2004.06.02. 17:04
Megrongálták Révész Máriusz Fidesz-szóvivő családi autóit hétfőről keddre virradóra. A rendőrség ismeretlen tettes ellen nyomoz. A fideszes politikusnak korábban megmérgezték a kutyáját és olykor szemetet szórnak a háza elé.
A fideszes politikust vasárnap telefonon zaklatták egy kőbányai fideszes szórólap miatt. Másnap az ismeretlen tettes, vagy tettesek, vélhetően egy csavarhúzóval tették tönkre nemcsak a szóvivő, de felesége autójának zárjait is. Mivel Révész nem tudta kinyitni az autóját, kénytelen volt feltöretni azt. A szóvivő feljelentést tett, a rendőrség ismeretlen tettes ellen nyomoz.

A politikus nem tartja véletlennek, hogy a környéken csak a házuk előtt álló két autót rongálták meg. Szerinte nyilvánvaló, hogy nem ellopni akarták az autókat, hiszen felesége körülbelül 300 ezer forintot érő, 10 éves Hyundai Ponyjáért szerinte nem lehet túl nagy kereslet a feketepiacon. Korábban egyébként többször is szemetet szórtak a politikus háza elé, illetve megmérgezték a kutyáját. A rendőrség lopás kísérlete miatt nyomoz.

Legutóbb, az év elején több MSZP-s politikust zaklattak: Medgyessy Péter miniszterelnököt és Lendvai Ildikó frakcióvezetőt is életveszélyesen megfenyegették. A kormányfőnek írt levélben egy nem létező polgári kör nevében azt írták: az ország uniós csatlakozása idején már nem lesz Magyarország miniszterelnöke, Lendvai Ildikót pedig telefonon ijesztgették. Márciusban egy fideszes képviselő lakását és autóját, illetve a szocialisták kispesti székházát rongálták meg.