Alfréd
-3 °C
3 °C

Vadászpuskával lőtt a betörőre a divattervező férje

2005.10.06. 16:09
Agyonlőtt egy betörőt a leggazdagabb román divattervező férje. A román törvények szerint mindenkinek jogában áll megvédenie vagyonát.

Vadászpuskával lelőtte a lakásukban rajtakapott betörőt az egyik legismertebb román divattervező férje. Romanitza Iovan multimilliomos divattervező szerint szerda éjjel lakásuk nyitott ablakán egy ismeretlen férfi mászott be. Férje, Adrian Iovan - a hölgy szerint nem szándékosan - kis idő múlva lelőtte a férfit.

Mielőtt a lövés eldördült, a jövevény már összeszedett ezt-azt a nappaliban, köztük egy órát és ékszereket, majd a házaspár hálószobája felé indult, amelyik az épület harmadik szintjén van.

"Én felriadtam, megláttam egy alakot, és sikítozni kezdtem. A tolvaj elfutott, a férjem pedig hívta a rendőrséget, majd elővette a vadászpuskáját, és a tolvaj után eredt" - mondta Romnitza Iovan.

A tolvaj egy második emeleti erkélyen át próbált menekülni. Ott a férje utolérte, feléje sújtott a puskával, amely akkor véletlenül elsült, és a lövedék a fejbe találta a tolvajt, aki erre leesett az erkélyről és meghalt.

A férjet a rendőrség kihallgatásra elvitte.

Romániában nemrég megváltoztatták a Btk.-t. Az új törvény szerint mindenkinek joga van tulajdona megvétésére.