16:00, December 04.
Franciaország 3
Lengyelország 1
al-Tumama Stadion Nyolcaddöntő
20:00, December 04.
Anglia 3
Szenegál 0

Puszta kézzel ölte meg a leopárdot a nagypapa

2005.06.23. 16:58
A 73 esztendős kenyai parasztbácsi kitépte a vadállat nyelvét.

Daniel M'Mburungu veteményében álldogállt a verőfényben és figyelte, hogyan burjánzik a krumpli és bab, amikor a közeli magasfüves területről egy leopárd rontott rá.

A helyi szokásoknak megfelelően M'Mburungunak egy machete a volt a keze ügyében, azt azonban elejtette, hogy az állat szájába nyúlhasson és némi erölködés árán kiszakíthassa a nyelvét. A szerencsétlen leopárd ezt követően kimúlt.

leopárd
Dobd el a pangát, Daniel!
"Olyan vérfegyasztő üvöltést hallatott, hogy még a madarak is abbahagyták a csiripelést" - írta le a bácsi a támadást a Standard című helyi napilapnak.

"Egy hang, ami csak Isten lehetett, azt suttogta, hogy dobjam el a pangát (machetét) és dugjam a kezem a pofájába. Engedelmeskedtem." - hangoztatta M'Mburungu.

A leopárd beleharapott a parasztbácsi csuklójába és összekarmolta. Az egyik szomszéd a vadállat halálhörgését hallva machetével sietett a helyszínre.

Falujában, Kihatóban hősként ünnepelték M'Mburungut. Az eseten annyira megdöbbentek a helyi hatóságok, hogy ingyen látták el az idős férfi sebeit.

"Nagyon szerencsés a fickó, hogy túlélte" - vélekedett a Kenyai vadvédelmi szolgálat munkatársa Connie Maina, aki a Reutersnek megerősítette, hogy a történet igaz.

  • Tippek
  • Hírek