Friderika
13 °C
29 °C

Kommandósok szerelték le a robbantással fenyegetőző férfit

2006.07.01. 09:34
Robbantással fenyegetőző férfit tettek ártalmatlanná péntek éjjel Budapesten kommandósok. A férfi azzal fenyegetőzött, hogy felrobbant egy lakást a XIX. kerületi Álmos utcában egy négylakásos társasházban.

Péntek éjszaka órákon keresztül tárgyaltak a rendőrök azzal a férfivel, aki maga és lakása felrobbantásával fenyegetőzött Kispesten - tudta meg a HavariaPress.

Négy órán keresztül tárgyaltak

A férfi este kilenc óra után, a kispesti Álmos utcában egy lakóépület belső udvarában található helyiségbe zárkózótt be, és az épület felrobbantásával, illetve öngyilkossággal fenyegetőzött. A rendőrök mellett a tűzoltók is megjelentek a helyszínen, hogy az esetleges detonáció esetén azonnal el lehessen kezdeni a mentést.

A rendőrök és tűzoltók által körülvett épületben a rendőrség részéről a hasonló esetekre specializálódott tárgyaló szakember próbálta lebeszélni az öngyilkosjelöltet arról, hogy magában kárt tegyen. A férfi először a gázkonvektor felrobbantását helyezte kilátásba. Az épületben elzárták a vezetékes gázt, de nem tudták, hogy van-e az épületben gázpalack.

Büntetőeljárás indult ellene

A HavariaPress hivatalosan meg nem erősített, de megbízható forrásból származó információi szerint a férfi az egyik fegyveres testület néhány éve lemondott parancsnokának az unokaöccse. Úgy tudni, már többször kísérelt meg öngyilkosságot, legutóbb például a múlt héten fenyegetőzött azzal, hogy megöli magát. Az MTI helyszínen tartózkodó tudósítójának értesülése szerint feltehetően családi problémák állnak a háttérben.

Az egyszemélyes "túszdráma" végül hajnali fél kettőkor ért véget. Az ORFK terrorelhárító szolgálatának speciális egysége behatolt a lakásba és ártalmatlanná tette a férfit, akit végül épségben hoztak ki a helyiségből. A rendőröktől a mentők vették át az önmagára is veszélyes beteget és pszichiátriai kezelésre kórházba szállították. A férfi ellen ugyanakkor közveszéllyel való fenyegetés miatt büntetőeljárást indított a rendőrség.