Árpád
-2 °C
3 °C

Kommandósok szerelték le a robbantással fenyegetőző férfit

2006.07.01. 09:34
Robbantással fenyegetőző férfit tettek ártalmatlanná péntek éjjel Budapesten kommandósok. A férfi azzal fenyegetőzött, hogy felrobbant egy lakást a XIX. kerületi Álmos utcában egy négylakásos társasházban.

Péntek éjszaka órákon keresztül tárgyaltak a rendőrök azzal a férfivel, aki maga és lakása felrobbantásával fenyegetőzött Kispesten - tudta meg a HavariaPress.

Négy órán keresztül tárgyaltak

A férfi este kilenc óra után, a kispesti Álmos utcában egy lakóépület belső udvarában található helyiségbe zárkózótt be, és az épület felrobbantásával, illetve öngyilkossággal fenyegetőzött. A rendőrök mellett a tűzoltók is megjelentek a helyszínen, hogy az esetleges detonáció esetén azonnal el lehessen kezdeni a mentést.

A rendőrök és tűzoltók által körülvett épületben a rendőrség részéről a hasonló esetekre specializálódott tárgyaló szakember próbálta lebeszélni az öngyilkosjelöltet arról, hogy magában kárt tegyen. A férfi először a gázkonvektor felrobbantását helyezte kilátásba. Az épületben elzárták a vezetékes gázt, de nem tudták, hogy van-e az épületben gázpalack.

Büntetőeljárás indult ellene

A HavariaPress hivatalosan meg nem erősített, de megbízható forrásból származó információi szerint a férfi az egyik fegyveres testület néhány éve lemondott parancsnokának az unokaöccse. Úgy tudni, már többször kísérelt meg öngyilkosságot, legutóbb például a múlt héten fenyegetőzött azzal, hogy megöli magát. Az MTI helyszínen tartózkodó tudósítójának értesülése szerint feltehetően családi problémák állnak a háttérben.

Az egyszemélyes "túszdráma" végül hajnali fél kettőkor ért véget. Az ORFK terrorelhárító szolgálatának speciális egysége behatolt a lakásba és ártalmatlanná tette a férfit, akit végül épségben hoztak ki a helyiségből. A rendőröktől a mentők vették át az önmagára is veszélyes beteget és pszichiátriai kezelésre kórházba szállították. A férfi ellen ugyanakkor közveszéllyel való fenyegetés miatt büntetőeljárást indított a rendőrség.

Köszönjük, hogy minket olvasol minden nap!

Ha szeretnél még sokáig sok ilyen, vagy még jobb cikket olvasni az Indexen, ha szeretnéd, ha még lenne független, nagy elérésű sajtó Magyarországon, amit vidéken és a határon túl is olvasnak, akkor támogasd az Indexet!

Tudj meg többet az Index támogatói kampányáról!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?