Géza
-12 °C
-4 °C

Felrobbant egy alkoholszállító tartályhajó az USA partjainál

2004.02.29. 10:25
Felrobbant és elsüllyedt egy tartályhajó szombat este az Atlanti-óceánon, mintegy 80 kilométerre az Egyesült Államok virginiai partjaitól. A katasztrófában legalább három ember életét vesztette.
Az amerikai parti őrség közlése szerint a 11 ezer tonna ipari célú etilalkoholt szállító hajón 27 fős legénység tartózkodott. A Bow Mariner nevű, szingapúri zászló alatt közlekedő hajó New Yorkból Houstonba tartott, és a legénység Görögországból, illetve aFülöp-szigetekről származik.

Tizenhat tengerészt még keresnek

Az eddigi adatok szerint legalább három tengerész halt meg, nyolcat kórházban ápolnak, a maradék tizenhat után folyik a kutatás. A CNN értesülése szerint a Virginia és Maryland állambeli kórházakba szállított sebesültek állapota válságos.

A 171 méter hosszú tartályhajó helyi idő szerint röviddel szombat este hat óra után adott le S.O.S. jelzést, miután robbanás történt, majd tűz ütött ki a fedélzeten. A Bow Mariner ekkor az észak-virginai Chincoteague magasságában az Atlanti-óceánon hajózott. Mire az első mentőegységek a helyszínre értek, a hajó már lángokban állt és süllyedt, a matrózok pedig vízbe ugrottak.

Három helikopter, egy C-130-as típusú repülőgép és a parti őrség három hajója kutat túlélők után. Azt egyelőre nem tudni, hogy a tartályhajóból mennyi etilalkohol ömlött az óceánba.