Gerzson
-3 °C
2 °C

Két robbanás, négy halott Ausztriában

2005.04.08. 16:50
Három munkás a helyszínen, egy a mentőben vesztette életét, miután felrobbant egy finomacélgyártó üzem 55 tonnás öntőüstje pénteken Felső-Stájerországban. A robbanásnak két súlyos égési sérültje és könnyebb sebesültjei is vannak. Hegesztőgáz robbant egy bécsi szakmunkásképzőben pénteken, a rendőrség szerint egy diák hanyagsága miatt.

Négy munkás meghalt egy ausztriai gyári robbanásban, jelentette be pénteken a grazi csendőrség. A robbanás délben történt a felső-stájerországi Kapfenbergben, a Böhler finomacélgyártó művek egyik üzemében.

Egy 55 tonnás öntőüstben az 1800 fokra hevített folyékony acélban olyan vegyi folyamat indult be, amely kirobbantotta az üst tartalmát. Szemtanúk robbanáserejű hangról számoltak be. A vizsgálat szerint a szétömlő folyékony acél három munkást a helyszínen megölt, negyedik társuk kórházba szállítás közben halt bele sérüléseibe. Több munkást is kórházba szállítottak különböző fokú égési sérülésekkel, egyiküket helikopterrel Bécsbe szállították.

Nyitva hagyott gázcsap a szakmunkásképzőben

Robbanás történt pénteken egy bécsi szakmunkásképzőben is, nyolc diákot és egy tanárt kórházba szállítottak könnyebb sérülésekkel. Az osztrák rendőrség ismeretei szerint hegesztőgáz okozta a robbanást az intézményben, ahol fűtési és klímatechnikai szakembereket képeznek.

Az egyik tanuló ugyanis hegesztés után elfelejtette elzárni a gázpalack csapját, és a kiömlő gáz berobbant.

15%

Dan Brown Eredet

3990 Ft
3392 Ft
15%

Spiró György Kőbéka

3499 Ft
2975 Ft