Erzsébet
1 °C
4 °C

Kilenc év börtön a robbantással fenyegető rablónak

2007.02.20. 12:16
Robbantással fenyegetőzve rabolt ki egy benzinkutat és egy postát Pataki Csaba. A postarablás nem sikerült, egy postás a földre teperte és lefogta.

Jogerős határozatában helybenhagyta a 2006. február 4-én robbantással fenyegetőző Pataki Csaba kilenc éves börtönbüntetését a Pécsi Ítélőtábla. Pataki kapucnis overálban, fején sísapkával, arcát sállal eltakarva, fegyverrel a kezében rabolt ki egy benzinkutat Siklós és Harkány között.

Miután a kutas átadta a bevételt, Pataki megfenyegette, hogy ha tíz percen belül értesíti a rendőrséget, akkor felrobbantja az épületet.

A pénztáros ennek ellenére riasztotta a rendőröket, és a robbanás is elmaradt.

Pataki pár héttel később meg akarta ismételni a trükköt. Otthonában műanyag dobozból, vezetékből, gyertyákból álbombát készített, amit március 14-én egy pécsi postahivatalban rakott a pultra, robbantással fenyegetőzve.

Az alkalmazott itt is átadta neki a bevételt. Pataki ezután menekülni próbált, de egy postás a földre teperte és a rendőrök kiérkezéséig lefogta.

Köszönjük, hogy minket olvasol minden nap!

Ha szeretnél még sokáig sok ilyen, vagy még jobb cikket olvasni az Indexen, ha szeretnéd, ha még lenne független, nagy elérésű sajtó Magyarországon, amit vidéken és a határon túl is olvasnak, akkor támogasd az Indexet!

Tudj meg többet az Index támogatói kampányáról!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?