Géza
-12 °C
-4 °C

Felrobbant egy ház Franciaországban

2006.11.27. 11:51
Halálos áldozatokat követelő házrobbantás történt Franciaországban. A baleset körülményei még tisztázatlanok, elképzelhető, hogy egy részeg hangoskodó robbantotta rá a házat a kiérkező rendőrökre.

Ketten, köztük egy csendőr, életüket vesztették egy franciaországi házrobbanásban. A baleset Lyon külvárosában, Neuville-sur-Saone-ban történt.

Nem sokkal éjfél után a francia kisváros sétálóutcáján álló kétemeletes ház egy egyelőre ismeretlen eredetű robbanásban teljesen összeomlott, s két másik épületben, valamint a környék üzleteiben is jelentős károk keletkeztek. A kiérkező ötven tűzoltó erős gázszagot tapasztalt, a robbanás okait még vizsgálják.

A detonáció előtt két csendőr tartózkodott az épületben, miután rendzavaró szomszédja miatt egy lakó riasztotta a rendőrséget. A robbanás akkor történt, amikor a csendőrök megérkeztek a hangoskodó személyhez.

Az összedőlt ház egyik lakója és egy 31 éves csendőr a helyszínen életét vesztette, további öten - köztük a rendzavaró szomszéd is - megsérültek. Őket a környék kórházaiba szállították.

A France Info hírrádiónak nyilatkozó szemtanúk szerint a lakók többsége már a robbanás előtt kimenekült az épületből a "részeges szomszéd" dühöngései miatt, aki szerintük saját gázpalackját robbantotta fel.

15%

Dan Brown Eredet

3990 Ft
3392 Ft
15%

Spiró György Kőbéka

3499 Ft
2975 Ft