Hasba lőttek egy nőt Székesfehérváron

2003.05.20. 16:13
Életveszélyes sérüléseket szenvedett egy 62 éves nő Székesfehérváron. Egy jelzőrakéta csapódott a hasába.
Az MTI feltételezései szerint pirotechnikai robbanólövedéktől szenvedett súlyos, életveszélyes sérüléseket egy nő Székesfehérváron kedden. A 62 éves asszonyt a Fejér Megyei Szent György Kórházba szállították és azonnal megoperálták.

Füles Péter, a traumatológiai osztály főorvosa elmondta: a hasüregbe hatolt, s ott, valamint a hasfalon súlyos égési és robbanási sérüléseket okozott lövedék szinte rakétaként csapódhatott be a sérült hasüregébe. Az MTI úgy tudja, hogy a szemtanúk robbanásra és fényre lettek figyelmesek, s azt látták, hogy az utcán sétáló hölgy elesett. Hasüregénél jól látszott a lövedék bemeneteli nyílása, a seb körül pedig fekete, lőporszerű anyag volt látható.

A HavariaPress beszámolója szerint a nő elleni támadás kedden délelőtt háromnegyed tíz körül történt, a fehérvári vasútállomás és a belváros közötti Lövölde utcában. A környéken lomtalanítás volt, ott lőtt bele valaki egy jelzőrakétát a hasába.

A helyszínen a tűzszerészek találtak további három szovjet jelzőrakétát a kitett holmik között, és egy negyediket a közelben a falba fúródva. A rendőrök nem tudják még, ki lőhette ki a rakétákat.

A sérültet még nem sikerült a rendőrségnek kihallgatnia. A földre rogyott nő segítségére sietett egy járókelő, ő értesítette a rendőrséget és a mentőket. A lomtalanítás miatt a rendőrök feltételezik, hogy a két működésbe hozott rakétán kívül további veszélyes eszközök is kerülhettek a kidobásra szánt tárgyak közé. A rendőrség gondatlanságból elkövetett, életveszélyt okozó testi sértés miatt indított nyomozást az ügyben.

  • Hírek
  • Bankszámla