Valér
2 °C
8 °C

Magára robbantotta a házat

2003.06.30. 18:20
Öngyilkossági szándékkal magára robbantotta a melléképületét egy férfi a Bács-Kiskun megyei Tataházán - tudatta az Objektív Hírügynökséggel a megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság ügyelete. A férfi súlyos égési sérüléseket szenvedett, helikopterrel szállították kórházba.
A detonáció a Kossuth utcai lakóház melléképületében történt. A 45 éves házigazda férfi a 20 négyzetméteres helyiségben úgy akart véget vetni életének, hogy leszerelte a 11,5 kilogrammos PB gázpalack csövét, kinyitotta a csapot és amikor a helyiség telítődött gázzal, rágyújtott egy cigarettára.

A gyufa lángja belobbantotta a kiömlött gázt, és óriási detonációt okozott, amely szétvetette az épület mennyezetét, megemelte a tetőszerkezetet, megrepedeztek tőle a falak, az ajtók és ablakok kiszakadtak a helyükből, a gázpalack azonban nem robbant fel.

Súlyos égési sérüléseket szenvedett

A belobbanó gáztól meggyulladt a függöny, néhány textília és a bent tartózkodó háztulajdonos ruhája is. A bácsalmási és bajai tűzoltók eloltották a lángokat. A férfi súlyos, II. fokú égési sérüléseket szenvedett, testfelületének több, mint 50 százaléka megégett és a tüdeje is károsodott.

A mentők a tűzoltók segítségével az udvarra vitték, hogy ott stabilizálják az állapotát. A sérültért mentőhelikopter indult, amely a pécsi klinikára szállítja.

A rendőrség bűncselekményre utaló jelet nem talált, ezért államigazgatási eljárás keretében vizsgálják az öngyilkossági kísérlet körülményeit.