Fábián, Sebestyén
-2 °C
3 °C

Megint kiraboltak egy K&H bankot

2005.06.24. 17:41
Három hónapon belül már harmadjára ért támadás zuglói K&H bankfiókot. Pénteken dél körül egy magányos fegyveres lépett Thököly út és Róna utca sarkán lévő K&H Bankba és a kassza tartalmát követelte a pénztárostól. A férfi a bankban tartózkodókat - a biztonsági őrt, a pénztárost és egy rablás közben belépő ügyfelet - bezárta egy irodahelyiségbe és a megszerzett pézzel elmenekült. A rendőrség nagy erőkkel fogott a férfi felkutatásához.

Kirabolták Budapesten a K&H Bank egyik zuglói fiókját pénteken délben. A BRFK nagy erőkkel megkezdte a helyszínelést,a mi kora délután még nem ért véget. Az MTI helyszíni információja szerint a rablás a XIV. kerületi Thököly út és Róna utca sarkán lévő K&H Bankban történt.

Az egyelőre ismeretlen elkövető pénteken 12 óra után tíz perccel lépett be a bankfiókba, áll a rendőrség kora délután kiadott közleményében. A férfi az alkalmazottól a hitelfelvétel feltételeiről érdeklődött, majd miután megkapta a szükséges tájékoztatást, a kapott nyomtatványokkal együtt elhagyta a bankot. Néhány perc múlva visszatért és egy reklámtáskából fegyvernek látszó tárgyat vett elő, ráfogta a biztonsági őrre és a pénztárhoz kényszerítette.

Körszakállas ember

A rabló felszólította a pénztárosnőt a kasszában levő pénz átadására, a megfélemlített alkalmazott el is kezdte pakolni a pénzt. Ekkor a bankba belépett egy ügyfél, akit a támadó a biztonsági őrrel és a pénztárossal együtt egy irodába kényszerített, majd rájuk zárta az ajtót, és a kulccsal, valamint a pénzzel elmenekült. A támadásban lövés és személyi sérülés nem történt. A megszerzett összeg nagyságáról egyelőre nincs információ.


A bank biztonsági kamerája által rögzített képek (BRFK)

A Budapesti Rendőr-főkapitányság Nyomozó Főosztályának Rablási Osztálya egyelőre ismeretlen tettes ellen nyomoz. Az elkövető negyven év körüli 160-170 centiméter magas, közepes testalkatú, őszes körszakállú férfi. A bűncselekmény elkövetésekor világos színű pulóvert és világos színű nadrágot, valamint világos színű kalapot és nagyméretű, sötét színű napszemüveget viselt. A BRFK félmillió forintot ajánlott fel a nyomravezetőnek.

Harmadik támadás három hónapon belül

Legutóbb június 20-án, hétfőn érte támadás a bankot, akkor az Örs vezér téri fiókot rabolta ki nagy valószínűséggel maga a bank biztonsági őre. Két hónappal korábban, április 21-én ugyanebben a zuglói bankfióban próbált két fegyveres pénzhez jutni, a rabláskísérletben az egyik elkövető rá is lőtt a szolgálatban lévő biztonsági őrre.