Auguszta
-3 °C
2 °C

Túszokat szedett egy bankrabló Kaliforniában

2006.01.26. 11:41
Nyolc személyt ejtett túszul egy bankrabló a kaliforniai Exeterben, miután a bank alkalmazottai riasztották a rendőrséget. A bankot kommandósok zárták körül. A túszejtő tárgyal és öt túszát már elengedte.

Túszokat ejtett egy bankrabló Kaliforniában, jelentette az AP. A rendőrségi tárgyalók eddig öt túsz szabadon bocsátását érték el, de a férfi három embert még mindig fogva tart.

A bankrabló a Bank of America exeteri fiókját próbálta kirabolni. Az épületet a rendőrség kommandósai és az FBI ügynökei zárták körül.

A bankrabló helyi idő szerint szerda este ötkor (magyar idő szerint hajnali kettőkor) lépett be a bankfiókba. Mivel az alkalmazottak riaszották a rendőrséget, a férfi nyolc túszt ejtett. Hármat hamarosan szabadon engedett, azóta még ketten szabadultak fogságából.

A rendőrök szerint bíztató a helyzet. "Folyamatosan szabadon engedi túszait. Reméljük így folytattja és az egész nyugodt véget ér" - nyilatkozta az AP-nek Keith Douglas, a helyi serrif munkatársa. A férfi eddig kocsit követelt a meneküléshez.

A rendőrség értesülései szerint három banki alkalmazott nő van még a férfi fogságában. Egy szemtanú szerint a bankrabló az épület közepére terelte foglyait. A szemtanú, Margie Riportella fegyver nem, csak egy aktatáskát látott a férfinál.

A bankrablás nagy felbolydulást okozott a 9800 lakosú kisvárosban. A bank melletti kávézó például egész éjjel nyitva tartott és ingyen ételt adott a túszok rokonainak és a rendőröknek, jelentette az AP..