Albert, Lipót
3 °C
12 °C

Történelmi bankrablás Észak-Koreában

2003.09.20. 13:12
A világ számos pontján nem volna túl nagy szenzáció egy kisebb bankfiók kirablása. Ám Észak-Korea történelmében ez először fordult elő a múlt hónapban.
Három fegyveres kirabolt egy bankfiókot Észak-Koreában. A hatóságok szerint ilyen még nem fordult elő az országban. A fegyveresek déltájban törtek be az épültbe, az alkalmazottakat a földre kényszerítették, majd körülbelül negyvenezer dollárral ( kb. 9 millió forint) távoztak. Bár a bűncselekmény még augusztusban történt, az esetről csak a napokban számolt be Csoszon Ilbo nevű lap.

Hajtóvadászat

Jelenleg az összes észak-koreai biztonsági szerv a három gyanúsított felkutatásán fáradozik. Egy neve elhallgatását kérő magas rangú észak-koreai tisztségviselő szerint még Kim Dzsong Il vezért is azonnal tájékoztatták az incidensről. Az észak-koreai vezető "a bűnözők feltétel nélküli letartóztatására" adott parancsot. A hatóságok emberei országszerte a gyanúsítottak fantomképeit ábrázoló plakátokat osztanak szét. Az amúgy zárt határok környékén tovább fokozták a készültséget, nehogy a rablók kijussanak az országból.

Köszönjük, hogy minket olvasol minden nap!

Ha szeretnél még sokáig sok ilyen, vagy még jobb cikket olvasni az Indexen, ha szeretnéd, ha még lenne független, nagy elérésű sajtó Magyarországon, amit vidéken és a határon túl is olvasnak, akkor támogasd az Indexet!

Tudj meg többet az Index támogatói kampányáról!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?