Klaudia
-4 °C
2 °C

Felrobbantotta magát egy férfi Parasznyán

2005.09.05. 16:29
A rendőrség feltételezése szerint öngyilkossági szándékkal robbantotta fel magát egy középkorú férfi a Borsod-Abaúj-Zemplén megyei Parasznyán.

Eddig tisztázatlan körülmények között felrobbantotta magát egy 44 éves férfi Parasznyán. A végzetes baleset hétfőn délután, három óra körül történt a Miskolchoz közeli településen.

Az eddigi adatok szerint a férfi a háza melléképületében valamilyen gyújtószerkezetet fabrikált, amikor a szerkezet felrobbant. A rendőrség feltételezése szerint öngyilkossági szándékkal robbantott a férfi, mondta el az Indexnek a megyei rendőr-főkapitányság sajtósa.

A férfi korábban bányában dolgozott, és egy bányákban használatos robbantógyutaccsal végzett magával. A gyutacs robbanásának ereje akkora volt, hogy a férfinak szinte leszakadt a feje; az áldozat azonnal életét vesztette. A detonációban más nem sérült meg, sőt számottevő anyagi kár sem keletkezett, adta hírül a HavariaPress.

Mivel öngyilkossági szándékot feltételez a rendőrség a történtek mögött, a Miskolci Rendőrkapitányság államigazgatási eljárásban vizsgálja az esetet.