Etelka, Aletta
-5 °C
0 °C

Bush, Vilmos herceg és Winston Churchill rokonok

2002.09.18. 12:57
Nem véletlen, hogy Tony Blair olyan hűséges társa Bushnak a világpolitikai lépésekben. Amit George Michael klipjében oly szemléletesen ábrázolt, azt most egy amerikai honlap is bizonyította. Az amerikai elnök rokonsági viszonyban van az angol királyi családdal.
Az amerikai myfamily.com internetes oldal azzal foglalkozik, hogy az átlagfelhasználó számára is kutathatóvá teszi a viktoriánus népszámlálások adatait, magyarul feltölti őket a netre. Bárki, aki előfizet az oldal szolgáltatásaira, a népszámlálási adatok alapján kutathatja családi gyökerei .

A feltárt Amerika-Anglia tengely

A myfamily.com munkatársai a honlap összeállításakor lettek figyelmesek a különös egybeesésre, és kutatásaik során a három családot - az angol királyit, Churchill rokonságát és Bush elnök felmenőit - egy közös northamptonshire-i ősre, bizonyos Henry Spencerre vezették vissza. Henry a XV. században élt.

Nem ez az első alkalom, hogy összefüggésbe hozzák Busht és Winston Churchillt. Augusztusban Donald Rumsfeld védelmi miniszter hasonlította egymáshoz a brit miniszterelnök Hitlert elítélő nyilatkozatát és a modernkori Egyesült Államok Szaddamot bíráló szózatait.

200 millió név, tízmillió látogató

A honlapon a népszámlálások mellett különböző családi feljegyzések is fellelhetők. A készítők ezen a héten indították az oldal brit változatát. Itt az egyházközösségek összeírásai is megtalálhatók a születési, halálozási és házasodási feljegyzések mellett. Ha teljesen elkészül az adatbázis, akkor több mint 200 millió név között lehet keresgélni. Az előfizetés negyedévre 30 font.

A brit honlap indulásakor túlterheltség miatt elérhetetlen volt, és jelenleg is csak a tesztváltozat működik. Andre Brummer, a cég szóvivője a BBC-nek elmondta, hogy meg tudnak birkózni a látogatók számával, hiszen már nagyobb feladatokkal is megbirkóztak. Az amerikai site-ot havonta tízmillióan látogatják, és jelenleg hétszázezer előfizetője van.

Mi jöhet még?

Arról, hogy Tony Blair is tagja-e a nagy családnak, nem tájékoztat a honlap, de a sok kutatás eredményeként még kiderülhet, hogy az iraki konfliktus tulajdonképpen csak családi perpatvar.

Köszönjük, hogy olvasol minket!

Ha fontos számodra a független sajtó fennmaradása, támogasd az Indexet!