Anna, Anikó, Panka
19 °C
35 °C

A húszéves román Melania igazi élő halott

2008.07.13. 13:04
Egy román lánynak bíróságon kell bizonyítania, hogy él, mert a hatóságok 16 éve halottnak nyilvánították.

Rendőrségi ügyintézés alatt jött rá egy 20 esztendős román lány, hogy a hatóságok 16 éve halottnak nyilvánították. A lánynak most be kell bizonyítania, hogy valóban életben van.

A vilcea-i Melania Stoica erkölcsi bizonyítványát kérte a rendőrségtől, amikor a hivatalnok nagyot nézett. Mondta, hogy a nyilvántartás szerint nincs is életben. A lány személyijével próbálta bizonyítgatni, hogy valóban ő az, akit halottnak hisznek, ám ez nem győzte meg az ügyeletes rendőrt.

A rendőrségi adatok azt mutatják: Melania négy éves korában tüdőgyulladásban halt meg. Halotti bizonyítványát egy gyermekmenhelyen állították ki. Egyelőre kivizsgálás zajlik a bonyolult ügy kapcsán, ezt azonban akadályozza, hogy az említett menhely megszűnt, az archívuma is eltűnt, így nem tudják megállapítani, milyen dokumentumok alapján nyilvánították halottnak a lányt. Bonyolítja az ügyet, hogy Melania érvényes személyi igazolvánnyal és útlevéllel rendelkezik, ugyanakkor "elhalálozása" után is szociális támogatásban részesült.

A lánynak most DNS vizsgálat eredményeivel kell bizonyítania, hogy valóban életben van, ugyanakkor bírósági eljárásban kell érvénytelenítse a saját halotti bizonyítványát.