Árpád
-2 °C
4 °C

Újabb érettségibotrány Romániában

2006.07.03. 11:51
Újabb botrány robbant ki az érettségin Romániában, ezért hétfőn póttételekből kellett vizsgázniuk a diákoknak – közölte a Transindex. A mostani tételeket egy néző már a vizsga előtti nap beküldte az egyik tévé szerkesztőségébe.

Hiába szigorították meg a júniusi botrány óta a biztonsági intézkedéseket, ismét kiszivárogtak az érettségi tételek Romániában – adta hírül a Transindex.

A hétfői román nyelv és irodalom érettségi feladatait már vasárnap este elküldte egy néző e-mailen a Realitatea Tv-nek. Mihail Hărdău oktatási miniszter beismerte, hogy valóban ellopták a teszteket. Hétfőn ezért póttételekből kellett vizsgázniuk a diákoknak.

Ez már a második botrány. Június közepén egy újságírónak a román oktatási minisztériumban minden különösebb ellenőrzés nélkül átadták a kisérettségi tételeit.

A riporter megyei küldöttnek adta ki magát, s azt mondta, ő jött a tételekért. Semmilyen személyi okmányt vagy megbízólevelet nem kértek tőle, automatikusan a kezébe nyomták a feladatlapokat.

A román oktatási miniszter az eset után azonnal menesztette az országos vizsgaközpont vezetőjét, majd a kormányfő a tárca közoktatási államtitkárát. Mihail Hârdău oktatási miniszter a helyén maradt.

Köszönjük, hogy minket olvasol minden nap!

Ha szeretnél még sokáig sok ilyen, vagy még jobb cikket olvasni az Indexen, ha szeretnéd, ha még lenne független, nagy elérésű sajtó Magyarországon, amit vidéken és a határon túl is olvasnak, akkor támogasd az Indexet!

Tudj meg többet az Index támogatói kampányáról!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?