Ágnes
-1 °C
2 °C

Egyelőre nem gyanúsított a kecskeméti rendőr

2004.08.04. 14:14
Az illetékes főügyészség egyelőre nem gyanúsította meg a kecskeméti rendőrt, mivel szerintük ehhez szükseg lenne az intézkedés közben meghalt roma fiatalemberről készült orvos szakértői véleményre.
A Bács-Kiskun Megyei Főügyészségen indított eljárásban nem szerepel gyanúsítottként az a kecskeméti rendőr, akinek intézkedése közben meghalt egy körözött férfi - mondta a megyei főügyész-helyettes szerdán az MTI-nek.

"Az új eljárási törvény szerint, ha megalapozott gyanú terhel meghatározott személyt, akkor a gyanúsított kihallgatását haladéktalanul végre kell hajtani, de ebben az ügyben konkrét személyt terhelő megalapozott gyanúról még nem beszélhetünk, ehhez még nem áll rendelkezésre elegendő bizonyíték" - közölte Szabó Ferenc. A vizsgálattal kapcsolatban a főügyész-helyettes közölte: jelenleg gondatlanságból elkövetett emberölés vétsége miatt folyik jelenleg az eljárás, azonban ha olyan adatok merülnek fel, amelyek ennek a megváltoztatását indokolják, akkor az eljárás a továbbiakban az új minősítésnek megfelelően folytatódik.

Szabó Ferenc kijelentette: megalapozott gyanúról semmiképp nem beszélhetünk addig, amíg nem áll rendelkezésre az orvos szakértői vélemény, az eset jellegéből következően ugyanis annak igen nagy jelentősége lehet. "Természetesen ez nem azt jelenti, hogy kizárólagosan az orvos szakértő véleménye dönti el az ügyet, mert a büntetőjogi felelősség kérdésében való állásfoglalás csak az összes beszerzett bizonyítékon alapulhat" - tette hozzá a megyei főügyész-helyettes.

Az elsődleges orvos szakértői vélemény szerint szívbeteg volt az a körözött férfi, aki elfogása közben meghalt július 25-én Kecskeméten.