Árpád
-2 °C
3 °C

Hajtóvadászat Rómában egy rendőrgyilkos után

2004.07.25. 16:09
Egy mindenre elszánt fegyveres bűnöző után folyik nagyszabású rendőrségi hajtóvadászat Rómában és Olaszország középső vidékén, mivel a körözött rabló lelőtt egy rendőrt igazoltatás közben csütörtökön az Adriai-tenger partján fekvő Pesaróban.
Helikopterek köröztek vasárnap az Örök város fölött, a metrókijáratoknál és a főbb idegenforgalmi nevezetességek közelében pedig rendőrségi autók álltak készenlétben, miután szombaton a római főpályaudvarnál találták meg a két éve szökésben lévő Luciano Liboni lopott motorkerékpárját, őt magát pedig egy metróaluljáróban látták eltűnni.

A feltételezett rendőrgyilkost szombaton majdnem elkapták egy kioszknál, de a bűnöző rálőtt a rendőrökre, majd elmenekült egy autón, amelynek vezetőjét fegyverrel kényszerítette arra, hogy magával vigye egy darabon. Miután kiszállt a kocsiból, egy metróaluljáróban tűnt el. A gépkocsivezető egyébként nem hitte, hogy valódi bűnözőt szállít, úgy gondolta, hogy egy krimi forgatásába csöppent bele.

A keresést kiterjesztették az olasz fővárost övező térségre is, arra az esetre, ha Liboninak sikerült volna elmenekülnie Rómából. A kegyetlensége és kiváló menekülőképessége miatt Farkasként is emlegetett férfit fegyverhasználat és rablás miatt körözték.

A római rendőrfőnök szerint a mindenre elszánt bűnöző halálos betegségben szenved, de ennek mibenlétét nem árulta el. Libonit egyébként könnyű felismerni arról, hogy a rendőrgyilkosság előtt egy nappal felborult a motorkerékpárjával és eltörte a kezét. Buszsofőrök szombaton egy bekötözött kezű gyanús férfit láttak az egyik római metróvonal végállomásán, ahonnét a külvárosokba indulnak a buszok.

Köszönjük, hogy minket olvasol minden nap!

Ha szeretnél még sokáig sok ilyen, vagy még jobb cikket olvasni az Indexen, ha szeretnéd, ha még lenne független, nagy elérésű sajtó Magyarországon, amit vidéken és a határon túl is olvasnak, akkor támogasd az Indexet!

Tudj meg többet az Index támogatói kampányáról!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?