Diána
12 °C
27 °C

Hajtóvadászat Rómában egy rendőrgyilkos után

2004.07.25. 16:09
Egy mindenre elszánt fegyveres bűnöző után folyik nagyszabású rendőrségi hajtóvadászat Rómában és Olaszország középső vidékén, mivel a körözött rabló lelőtt egy rendőrt igazoltatás közben csütörtökön az Adriai-tenger partján fekvő Pesaróban.
Helikopterek köröztek vasárnap az Örök város fölött, a metrókijáratoknál és a főbb idegenforgalmi nevezetességek közelében pedig rendőrségi autók álltak készenlétben, miután szombaton a római főpályaudvarnál találták meg a két éve szökésben lévő Luciano Liboni lopott motorkerékpárját, őt magát pedig egy metróaluljáróban látták eltűnni.

A feltételezett rendőrgyilkost szombaton majdnem elkapták egy kioszknál, de a bűnöző rálőtt a rendőrökre, majd elmenekült egy autón, amelynek vezetőjét fegyverrel kényszerítette arra, hogy magával vigye egy darabon. Miután kiszállt a kocsiból, egy metróaluljáróban tűnt el. A gépkocsivezető egyébként nem hitte, hogy valódi bűnözőt szállít, úgy gondolta, hogy egy krimi forgatásába csöppent bele.

A keresést kiterjesztették az olasz fővárost övező térségre is, arra az esetre, ha Liboninak sikerült volna elmenekülnie Rómából. A kegyetlensége és kiváló menekülőképessége miatt Farkasként is emlegetett férfit fegyverhasználat és rablás miatt körözték.

A római rendőrfőnök szerint a mindenre elszánt bűnöző halálos betegségben szenved, de ennek mibenlétét nem árulta el. Libonit egyébként könnyű felismerni arról, hogy a rendőrgyilkosság előtt egy nappal felborult a motorkerékpárjával és eltörte a kezét. Buszsofőrök szombaton egy bekötözött kezű gyanús férfit láttak az egyik római metróvonal végállomásán, ahonnét a külvárosokba indulnak a buszok.