Márk
13 °C
28 °C

Erőszakoskodhatott a brutális gyilkossággal vádolt román

2005.02.28. 17:33
A Villányi úti gyilkosságot felderítő nyomozók az elkövetési magatartások közötti hasonlósága miatt összehasonlították a gyilkossággal gyanúsított román férfitól levett DNS mintát egy korábbi bűnügy helyszínén, a XII. kerületben rögzített DNS mintával. A két mint egyezése miatt a rendőrség rablási kísérlet, aljas indokból elkövetett emberölési kísérlet, erőszakos közösülés és kifosztás miatt is eljárást indított vele szemben.

Egy októberben történt bűncselekmény elkövetésével is megvádolták a rendőrök azt a román férfit, akit február 13-án fogtak el társával a határőrök, és aki alaposan gyanúsítható a januárban brutálisan agyonvert ügyvédnő meggyilkolásával. A vizsgálat újabb adatai ugyanis kiderítették, hogy ugyanaz a fiatalember lehetett a támadója annak a fiatal lánynak is, akire október 16-án hajnalban találtak rá a Városmajorban, eszméletlen állapotban.

2004. október 16-án hajnalban a Szilágyi Erzsébet fasor és a Városmajor utca kereszteződésénél, a fogaskerekű vasút töltésénél lévő bokros területen egy eszméletlenül fekvő fiatal lányt találtak. A helyszínre érkező rendőrök és mentők megállapították, hogy a 17 éves budapesti lányt brutálisan bántalmazták, majd megerőszakolták. A lányt életveszélyes sérülésekkel vitték kórházba, a Budapesti Rendőr-főkapitányság Nyomozó Főosztályának Életvédelmi Osztálya emberölés kísérlete miatt indított eljárást, akkor még ismeretlen tettes ellen.

A Villányi úti gyilkosságot felderítő nyomozók az elkövetési magatartások közötti hasonlósága miatt összehasonlították a román férfitól levett DNS mintát a XII. kerületben rögzített DNS mintával. A két minta megegyezett, ezért hétfőn a BRFK nyomozói a 17 éves budapesti lány sérelemére elkövetett rabláskísérlettel, aljas indokból elkövetett emberölés kísérletével, erőszakos közösüléssel, valamint kifosztással is meggyanúsították a román férfit.

A BRFK közleménye szerint a román fiatalembert várhatóan még további bűncselekményekkel is meggyanúsítják az életvédelmi nyomozói.