Eufrozina, Kende
5 °C
15 °C

Román busz borult az M1-esen

2004.07.25. 18:12
Hét súlyos sérültje van a vasárnap hajnalban az M1-es autópályán történt buszbalesetnek. A román busz vezetője feltehetőleg elaludt, amikor Lébénynél letért az útról és az oldalára borult.
A késő délutáni információk szerint hét súlyos sérültje van az M1-es autópályán hajnalban történt buszbalesetnek, az egyik férfi lábát a kórházban amputálni kellett - tájékoztatta az MTI-t az Autópálya Rendőrség tatabányai ügyeletese.

A korábbi híradások még két súlyos sérültről szóltak. Králl Gábor elmondta: negyven utas volt a járművön, közülük heten súlyosan, tizenkilencen könnyebben sérültek. A karambolt követően mindenkit Győrbe szállítottak, a huszonhét sérültet a Petz Aladár Kórházban látták el, a többi sértetlen turistát a vizsgálat befejezéséig két győri hotelben szállásolták el.

A busz vezetője nem sebesült meg, őt valószínűleg vasárnap este hallgatja ki a rendőrség Tatabányán. Králl Gábor tájékoztatása szerint a sofőr valószínűleg elaludt, ezért tért le az útról a román turistákat szállító busz.

A Franciaországba tartó román rendszámú autóbusz Hegyeshalom felé haladt az M1-es autópályán, amikor Lébény térségében az útról letérve oldalára borult vasárnap hajnali fél ötkor.