Hedvig
5 °C
23 °C

Néha úgy érzed, mintha két valóság létezne?

Több infó

Támogasd a független újságírást, támogasd az Indexet!

Nincs másik olyan, nagy elérésű online közéleti médiatermék, mint az Index, amely független, kiegyensúlyozott hírszolgáltatásra és a valóság minél sokoldalúbb bemutatására törekszik. Ha azt szeretnéd, hogy még sokáig veled legyünk, akkor támogass minket!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Robbanás egy bukaresti iskolában

2002.11.06. 21:04
Robbanás történt szerda kora este az egyik bukaresti középiskola udvarán. Az első jelentések szerint négy tanulót vittek kórházba, egyikük állapota súlyos. Az oktatási miniszter "újragondolná az iskolák védelmét".
A román főváros legelőkelőbb negyedében található Jean Monet középiskola udvarára feltehetően az utcáról dobtak be egy robbanószerkezetet. Az egyik tanár szerint néhány fiatal volt az elkövető, más jelentések arról szólnak, hogy egy elhaladó autóban ültek a tettesek.

A robbanás következtében négy fiatal sérült meg. Betört az iskola, valamint néhány környező épület több ablaka, két közelben parkoló személygépkocsi megrongálódott.

Terrorakció?

Az iskola épületét azonnal rendőrök és csendőrök zárták körül és a helyszínre sietett a román főváros prefektusa, a román oktatási miniszter, valamint a román kormánypárt egyik szenátora.

Ecaterina Andronescu oktatási miniszter első nyilatkozatában óvakodott attól, hogy terrorista akciónak minősítse a történteket. Ugyanakkor leszögezte, hogy "újra kell gondolni az iskolák védelmét".