Diána
12 °C
27 °C

Egy magyar vitte el a román lottó rekordnyereményét?

2002.11.12. 12:34
Elképzelhető, hogy a romániai hatos lottón született múlt heti rekordnyereményt egy magyar állampolgár vitte el - írta keddi számának első oldalán az Evenimentul Zilei című román napilap.
A legnagyobb példányszámú román újság mellett más lapok is olyan értesülést közöltek, miszerint a közel 31 milliárd lej (217 millió forint) értékű szelvényt Temesváron adták fel, "abban a városban, ahol nagyon sok magyar állampolgár is játszott", így a lapok szerint elképzelhető, hogy magyar vitte el a rekordnyereményt.

120 forintnyi lejt áldozott

Bár a román Nemzeti Lottótársaság egyelőre hétpecsétes titokként kezeli, hogy hol vásárolták, illetve adták fel a nyertes szelvényt, a román lapok megírták, hogy az egyelőre ismeretlen játékos a 35/38-as számú temesvári fogadóirodában áldozott 16 ezer lejt - mintegy 120 forintot - arra, hogy a hármas játékszelvényen egyetlen számkombinációt kitölthessen.

A lottóiroda csak két nappal korábban nyílt meg Temesváron, ahol eddig már egy olasz és egy német állampolgár is nyert jelentősebb összeget a román szerencsejátékon. A város különben arról nevezetes a lottózók körében, hogy itt és a környéken nagyon sok a nyertes, akik közül az egyik most is 226 milliós nyereményre tett szert. Életében először játszott: a pénz mellett egy Dacia tulajdonosa is lett.

A múlt héten hárommillió személy közel 4,5 millió számkombinációt játszott meg a román hatoslottón. A mesés nyeremény esélye egyetlen hét alatt megduplázta a romániai szerencsevadászok számát. Volt, aki 78 millió lejjel kísértette a szerencsét, ám Fortuna mégis az egyetlen számkombinációt megjátszó szerény próbálkozót vette kegyeibe.

Átjátszók

Romániában is sokan pályáznak viszont a közel 1,7 milliárd forintos magyarországi főnyereményre. A Krónika című erdélyi lap szerint az elmúlt héten a román határhoz közeli magyar fogadóirodákban már minden negyedik szelvényt külföldi - főként romániai - játékos adta fel.