Judit
2 °C
7 °C

Egy magyar vitte el a román lottó rekordnyereményét?

2002.11.12. 12:34
Elképzelhető, hogy a romániai hatos lottón született múlt heti rekordnyereményt egy magyar állampolgár vitte el - írta keddi számának első oldalán az Evenimentul Zilei című román napilap.
A legnagyobb példányszámú román újság mellett más lapok is olyan értesülést közöltek, miszerint a közel 31 milliárd lej (217 millió forint) értékű szelvényt Temesváron adták fel, "abban a városban, ahol nagyon sok magyar állampolgár is játszott", így a lapok szerint elképzelhető, hogy magyar vitte el a rekordnyereményt.

120 forintnyi lejt áldozott

Bár a román Nemzeti Lottótársaság egyelőre hétpecsétes titokként kezeli, hogy hol vásárolták, illetve adták fel a nyertes szelvényt, a román lapok megírták, hogy az egyelőre ismeretlen játékos a 35/38-as számú temesvári fogadóirodában áldozott 16 ezer lejt - mintegy 120 forintot - arra, hogy a hármas játékszelvényen egyetlen számkombinációt kitölthessen.

A lottóiroda csak két nappal korábban nyílt meg Temesváron, ahol eddig már egy olasz és egy német állampolgár is nyert jelentősebb összeget a román szerencsejátékon. A város különben arról nevezetes a lottózók körében, hogy itt és a környéken nagyon sok a nyertes, akik közül az egyik most is 226 milliós nyereményre tett szert. Életében először játszott: a pénz mellett egy Dacia tulajdonosa is lett.

A múlt héten hárommillió személy közel 4,5 millió számkombinációt játszott meg a román hatoslottón. A mesés nyeremény esélye egyetlen hét alatt megduplázta a romániai szerencsevadászok számát. Volt, aki 78 millió lejjel kísértette a szerencsét, ám Fortuna mégis az egyetlen számkombinációt megjátszó szerény próbálkozót vette kegyeibe.

Átjátszók

Romániában is sokan pályáznak viszont a közel 1,7 milliárd forintos magyarországi főnyereményre. A Krónika című erdélyi lap szerint az elmúlt héten a román határhoz közeli magyar fogadóirodákban már minden negyedik szelvényt külföldi - főként romániai - játékos adta fel.

Köszönjük, hogy minket olvasol minden nap!

Ha szeretnél még sokáig sok ilyen, vagy még jobb cikket olvasni az Indexen, ha szeretnéd, ha még lenne független, nagy elérésű sajtó Magyarországon, amit vidéken és a határon túl is olvasnak, akkor támogasd az Indexet!

Tudj meg többet az Index támogatói kampányáról!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?