István, Vajk
17 °C
34 °C

Tíz embert kaptak el a hétvégén a román határon

2007.02.26. 12:22
Nagylaknál egy román, három moldáv és egy bosnyák bukott le, Méhkeréknél öt hamis román személyivel érkezõt kaptak el a békési határõrök.

Hamis személyigazolvánnyal próbált Magyarországra utazni több román, illetve moldáv állampolgár - tájékoztatott a határõrség hétfõn.

A nagylaki átkelõhelyen a hétvégén egy Romániából belépni szándékozó osztrák rendszámú személygépkocsival egy 47 éves román férfi három moldáv állampolgárt akart áthozni, akik hamis román személyigazolvánnyal igazolták magukat - mondta Kunos Gyula, az Orosházi Határõr Igazgatóság sajtóreferense.

A 36 és 29 éves férfiak, valamint 32 éves nõi úti társuk ellen közokirat hamisítás, míg a román sofõr ellen embercsempészés miatt a román határõrizeti szervek járnak el - közölte a százados.

A méhkeréki átkelõhelyen a magyar és a román határõrök közös ellenõriztek egy belépõ jármûvet. Közben kiderült, hogy három férfi és két nõ hamis román személyigazolvánnyal próbálta magát igazolni - tudatta a sajtóreferens. A román állampolgárokkal szemben a szomszédos ország jár el.

A nagylaki határátkelõnél szombatról vasárnapra virradóra egy emberölés miatt körözött bosnyák állampolgárt is föltartóztattak a határõrök. A 36 éves, olaszországi lakhelyû férfit, akit az Interpol tavaly szeptember óta keresett, átadták a rendõrségnek - közölte Kunos Gyula.