Szilvia
5 °C
16 °C

Tíz embert kaptak el a hétvégén a román határon

2007.02.26. 12:22
Nagylaknál egy román, három moldáv és egy bosnyák bukott le, Méhkeréknél öt hamis román személyivel érkezõt kaptak el a békési határõrök.

Hamis személyigazolvánnyal próbált Magyarországra utazni több román, illetve moldáv állampolgár - tájékoztatott a határõrség hétfõn.

A nagylaki átkelõhelyen a hétvégén egy Romániából belépni szándékozó osztrák rendszámú személygépkocsival egy 47 éves román férfi három moldáv állampolgárt akart áthozni, akik hamis román személyigazolvánnyal igazolták magukat - mondta Kunos Gyula, az Orosházi Határõr Igazgatóság sajtóreferense.

A 36 és 29 éves férfiak, valamint 32 éves nõi úti társuk ellen közokirat hamisítás, míg a román sofõr ellen embercsempészés miatt a román határõrizeti szervek járnak el - közölte a százados.

A méhkeréki átkelõhelyen a magyar és a román határõrök közös ellenõriztek egy belépõ jármûvet. Közben kiderült, hogy három férfi és két nõ hamis román személyigazolvánnyal próbálta magát igazolni - tudatta a sajtóreferens. A román állampolgárokkal szemben a szomszédos ország jár el.

A nagylaki határátkelõnél szombatról vasárnapra virradóra egy emberölés miatt körözött bosnyák állampolgárt is föltartóztattak a határõrök. A 36 éves, olaszországi lakhelyû férfit, akit az Interpol tavaly szeptember óta keresett, átadták a rendõrségnek - közölte Kunos Gyula.

Köszönjük, hogy minket olvasol minden nap!

Ha szeretnél még sokáig sok ilyen, vagy még jobb cikket olvasni az Indexen, ha szeretnéd, ha még lenne független, nagy elérésű sajtó Magyarországon, amit vidéken és a határon túl is olvasnak, akkor támogasd az Indexet!

Tudj meg többet az Index támogatói kampányáról!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?