Lázár, Olimpia
-2 °C
3 °C

Román hegyimentők hoztak le egy magyar diákcsapatot

A péntekről szombatra virradó éjszakát a dél-romániai Csernei-havasok hegygerincén töltötte egy magyar kirándulócsoport, mert nem tudtak leereszkedni a veszélyes hegyoldalon. Térerő nem volt, így végül a csoport vezetője két diákkal lekúszott a sziklák közt és ekképp tudták a román hegyi mentőket segítségül hívni.

Romániában, a Csernei-havasok sziklái között volt kénytelen tölteni az éjszakát 18 magyarországi diák és oktatójuk. A kiránduló csoport pénteken egy hegygerincen túrázott, ám leereszkedni már nem tudtak az igen veszélyes sziklák miatt. Az éjszakát a dél-romániai hegység sziklatömbjei között voltak kénytelenek tölteni - jelentik a román hírtelevíziók.

A környéken térerő sem volt, így mobiltelefonokat sem lehetett használni, ezért a csoport vezetője két diákkal lekúszott az igen veszélyes hegyoldalon és értesítette a hatóságokat. A Krassó-Szörény megyei hegyimentők indultak a fáradt diákok keresésére.

"Minden gond nélkül lehoztuk őket, senkinek nem esett baja" - nyilatkozta a Független Hírügynökségnek a hegyimentő szolgálat vezetője. Valentin Balaban szerint a diákcsoport vezetője nagyon kimerült, de már ő is biztonságban van a szálláshelyükön.

"Túl merészek voltak, hogy senkit sem értesítve vágtak neki egy olyan szakasznak, ahol vészhelyzetben a telefont sem lehet használni" - vélekedett a sikeres mentés után a hegyimentő szolgálat vezetője.

Az Index egyelőre meg nem erősített forrásból úgy értesült, hogy a szegedi Karolina Gimnázium tanulóiról van szó, a Független Hírügynökség makói diákokról tud.