Zelma, Rajmund
-4 °C
3 °C

Trabantos államtitkárt vertek össze a román kormányőrök

2004.08.09. 15:23
A román médiatanács államtitkári besorolású tagját felesége és lányai szeme láttára két kormányőr kirángatta az autójából, és agyba-főbe verte, mert túl lassan hajtott. A férfi csak a kórházban tért magához.
A kormányőrség két tagja agyba-főbe verte a román médiatanács egyik tagját, mert az csigalassúsággal vezette Trabantját a sztrádán, adta hírül tizenkét országos napilap Romániában. Serban Pretor, a CNA román audiovizuális tanács államtitkári rangú tagja vasárnap délelőtt családjával egy Fekete-tengeri plázsra igyekezett, amikor hirtelen lassan haladó gépkocsija elé vágott, és megállásra kényszerítette egy autó. A lapok szerint egy vadonatúj francia luxusautóból kipattanat két kormányőr, majd szó nélkül ütlegelni kezdték a férfit.

A család szeme láttára

A politikusok védelmére hivatott kormányőrség két - alacsony rendfokozatú - tagja minden bevezető nélkül agyba-főbe verte a Trabantból kirángatott Pretort felesége és két leánygyermeke szeme láttára. A nagy példányszámú Evenimentul Zilei napilapban Pretor elpanaszolta, hogy a szokatlan eljárás közben magyarázat nem hangzott el.

Pretor neje szerint a kormányőrök még akkor is püfölték a férjét, amikor az már elvesztette az eszméletét. Csak a kórházban tért magához. Az eset nyomán Ralu Filip, a médiatanács elnöke azonnal "drákói büntetést" követelt a két elkövető számára. Mint kifejtette, ha ez nem történik meg, a jövőben elszaporodhatnak a hasonló atrocitások. A kormányőrség vezetősége sietett bejelenteni, hogy a törvényes keretek közt fognak eljárni a vétkesek ellen. Mentségükre azt hozták fel, hogy a tettesek még csak "kiképzési szakaszban" vannak.