Auguszta
-3 °C
2 °C

Baltával ölték meg az agresszív kengurut

2003.07.14. 10:30
Két házaspárt is megtámadott egy óriáskenguru Ausztráliában. Az agresszív állatot végül egy baltával sikerült agyoncsapnia az egyik megtámadottnak. Pedig az is elképzelhető, hogy a kenguru csak enni indult az emberekhez, akikben megbízott.
Házaspárra támadt egy óriáskenguru az észak-ausztráliai Monto városában. A két méter magas, megvadult állat rátámadt John Crouchra és feleségére. Az asszonyt arcon karmolta, hátba ütötte és nagy erővel hasba rúgta, mielőtt a férfi lerángathatta volna róla.

A kenguru ezután Crouch ellen fordult, gyomorszájon ütötte. John Crouch ekkor baltával agyonverte az állatot.

Ölj, vagy meghalsz

"Tipikus ölj, vagy meghalsz szituáció volt" - nyilatkozta Crouch az Age című ausztrál napilapnak. Cruch karja megrándult a küzdelemben. A férfi egyébként biztos benne, hogy a megvadult állat az életükre tört. "Ha megtehette volna, megölt volna minket" - mondta.

Harc az ételért

A helyi hatóságok szerint a kenguru egy hónapja már támadt, akkor egy montói moteltulajdonos és felesége volt az áldozat. A vadügyi szakhatóság szerint az állat fogságból szabadulhatott.

Egy helyi illegális kengurutartó szerint az állat valószínűleg csak éhes volt. "Ételt kereshetett" - mondta, hozzátéve, hogy az állat megbízott az emberekben.

15%

Jo Nesbo Szomjúság

3980 Ft
3383 Ft
15%

Pan-dji Vádirat

3499 Ft
2975 Ft