Kinga, Kincső
16 °C
32 °C

Óriási a torlódás Röszkénél

2008.07.19. 22:37
Több mint tíz kilométeres a kocsisor a szerb-magyar határon Röszkénél. A haza induló török vendégmunkások sokasága miatt hat órát kell várni az átkelésre.

Egész nap hatalmas volt a torlódás Röszkénél, és még késő este is több mint tíz kilométeres a kocsisor az M5-ösön, a határ előtt. Nagy számban indultak haza autóval Nyugat-Európából a török vendégmunkások, akik Szerbián keresztül mennének tovább.

Több mint hat órát kell várakozni a késő esti órákban is, hogy az autósok Röszkénél elhagyják Magyarországot. Az M5-ös utolsó szakaszán rendőrmotorosok igyekeznek kezelni a helyzetet, megtisztítják a leállósávot és segítenek a buszoknak és a kamionoknak a haladásban.

A magyarok többsége inkább Tompánál lép ki az országból, ahol sokkal kisebb a forgalom. Délelőtt 20 kilométeres volt a sor Röszkénél, akkor a rendőrök az M5-ös autópálya Szeged-Nyugat kihajtójánál az 55-ös főút irányába, Tompa felé terelték az autókat.

A rendőrség igyekszik rávenni a külföldieket is, hogy menjenek Tompa irányába, egyelőre azonban kevesen fogadtak szót az angol és német nyelvű szórólapoknak. Ezeket a papírokat az M5-ös mentén benzinkutaknál és pihenőlyeken is terítették a rendőrök, Bács-Kiskun és Csongrád megyékben is.