Zelma, Rajmund
-5 °C
-1 °C

A kutya helyett a gazdát lőtték le Moszkvában

2002.08.02. 14:20
A támadó harci kutya helyett a tulajdonost lőtte le egy moszkvai rendőr. A rendőr figyelmeztette az asszonyt, hogy ha a kutyák emberekre támadnak, fegyvert fog használni. A férfit akár óvatlanságból elkövetett emberöléssel is vádolhatja az ügyészség.
Bulat Azizbajev járőrszolgálata közben figyelt fel egy nőre, aki három harci kutyát sétáltatott szájkosár és egyikük esetében póráz nélkül. Megítélése szerint a kutyák agresszívan viselkedtek - ugatták a járókelőket - ezért figyelmeztette a kutyák tulajdonosát, Natalja Klimkinát, hogy tilos szájkosár nélkül sétáltatni a harci kutyákat. A rendőr azt is elmondta, hogy fegyvert fog használni, ha a kutyák a járókelőkre támadnak. Ekkor a póráz nélkül sétáló rottweiler a rendőrre támadott.

Az egyik golyó célt tévesztett

A kutya a földre döntötte a rendőrt, és megharapta. Ekkora már a két másik, pórázon tartott kutya is megvadult, és Klimkinát magukkal rántva azok is a rendőrre vetették magukat. A földön fekvő Azizbajev elővette pisztolytáskájából Makarov típusú fegyverét, és négy lövést adott le a kutyákra. Az egyik golyó azonban célt tévesztett, Klimkina mellkasába fúródott.

Emberöléssel is vádolhatják

Az asszonyt azonnal kórházba szállították, életét azonban már nem tudták megmenteni. Az ügyészség büntetőjogi eljárás keretében vizsgálja, hogy Azizbajev fegyverhasználata indokolt volt-e, ennek kiderítése után döntenek a vádemelésről. A rendőrt akár óvatlanságból elkövetett emberöléssel is megvádolhatják.

Moszkvában idén a rendőrök legalább hat rottweilert lőttek le, és nyolc alkalommal fordult elő, hogy rottweiler emberre támadt, egy ember halálát okozva. Az orosz fővárosban a rottweilerkölykök ára 200-1000 dollár, az angol mastiffé 800-1200 dollár, a fila brasilieróé pedig 500-1500 dollár között mozog.

Köszönjük, hogy olvasol minket!

Ha fontos számodra a független sajtó fennmaradása, támogasd az Indexet!