Viola
-5 °C
-2 °C

Csecsemőt ölt a rottweiler egy Pest megyei tanyán

2006.09.06. 17:45
Tragikus baleset történt az Albertirsa és Ceglédbercel közötti egyik tanyán, ahol egy elszabadult rottweiler halálra mart egy féléves csecsemőt - közölte a ceglédi rendőrkapitányság vezetője szerdán az MTI-vel.

A helyszínen volt szerdán késő délután a ceglédi rendőrkapitány, akit az Indexnek sikerült elérnie. Pálfi János alezredes megerősítette a hírt, és elmondta: jelenleg gondatlanságból elkövetett emberölés miatt nyomoznak, éppen ezért senkit sem vettek őrizetbe. A büntetőeljárást szakértők bevonásával folytatja a rendőrség. A vizsgálat célja a felelősség megállapítása.

A tragédia az MTI szerint egy erdei tanyán történt, ahol egy négy gyermekes család él. Az anya a két nagyobb gyereket iskolába vitte, az apa a két kisebbel otthon maradt, a hathónapos kisfiút a kertben hagyta egy babakocsiban aludni és bement a házba.

A tanyán kikötött házőrző rottweiler kihúzta a nyakát a nyakörvéből - mondta az Indexnek a rendőrkapitány -, és ezután támadt az alvó gyerekre. A hazaérkező anya vette észre, hogy a kutya a földön vonszolja az apró testet. Azonnal értesítették a mentőket, akik a ceglédberceli orvoshoz szállították a gyereket, de már nem lehetett megmenteni az életét.

A kutyát karanténba zárták - a hírügynökségi jelentés szerint.

Halálos kutyatámadások Magyarországon

2003. október 30. - A Bács-Kiskun megyei Baján egy almáskertben tíz németjuhász és kuvasz keverék kutya megtámadott három nőt. Egyiket halálra marták, a két másik nőnek sikerült elmenekülnie.

2003. november 7. - A Pest megyei Szigethalom egyik családi házában három rottweiler kutya támadt 76 éves gazdájára, aki az elszenvedett sérülések következtében a helyszínen életét vesztette.

2003. december 22. - Baján egy házőrző keverék kutya saját gazdáját marta halálra, a gazda édesanyját súlyosan megsebesítette.

2004. április 28. - Egy budapesti X. kerületi kutyapanzió- és iskola területén dolgozó 30 éves nőt ért halálos kutyatámadás.

2004. október 1. - Ózdon valószínűleg kutyatámadás áldozata lett az a férfi, akit a rendőrök találtak meg a földön fekve, s körülötte négy kutya acsarkodott.

2005. augusztus 3. - Életét vesztette egy 84 éves asszony, akit egy kaukázusi juhászkutya támadott meg a Szabolcs-Szatmár-Bereg megyei Szabolcsveresmart községben; az idős nő a kórházba szállítást követően hunyt el.

2005. augusztus 26. - A Szabolcs-Szatmár-Bereg megyei Fényeslitkén saját kutyája támadott meg egy 74 éves asszonyt, aki olyan súlyosan megsérült, hogy 31-én belehalt sérüléseibe.

2005. december 23. - Feltehetően saját rottweiler kutyája marta halálra azt a férfit, akinek holttestére másnap találtak rá a Csongrád megyei Magyarcsanád egyik lakóházában.

Köszönjük, hogy olvasol minket!

Ha fontos számodra a független sajtó fennmaradása, támogasd az Indexet!