Teréz
5 °C
23 °C

Néha úgy érzed, mintha két valóság létezne?

Több infó

Támogasd a független újságírást, támogasd az Indexet!

Nincs másik olyan, nagy elérésű online közéleti médiatermék, mint az Index, amely független, kiegyensúlyozott hírszolgáltatásra és a valóság minél sokoldalúbb bemutatására törekszik. Ha azt szeretnéd, hogy még sokáig veled legyünk, akkor támogass minket!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Elfogták az állig felfegyverzett rabot

2006.09.10. 12:37
Pénteken elfogták, és szombaton bíróság elé állították az egyesült államokbeli Pennsylvaniában az április óta szökésben lévő rabot. Ralph „Bucky” Phillips a gyanú szerint megölt egy rendőrt, valamint súlyosan megsebesített további kettőt. A rendőrség még mindig keresi annak a negyven fegyvernek egy részét, melyeket a gyanú szerint Phillips lopott el egy kereskedőtől.

Szombaton megjelent a bíróság előtt „Bucky” Phillips, a szökött rab, akit rendőrgyilkossággal gyanúsítanak az Egyesült Államokban. Az autólopásért már korábban elítélt bűnözőt öt hónapig tartó hajtóvadászat után fogta el a rendőrség, írja a CNN.

Phillips ellen 8 vádpontot fogalmaztak meg, melyek közt gyilkosság és gyilkossági kísérlet is szerepelnek. A vádak kapcsolatban állnak azzal a két esettel, mikor a gyanú szerint Phillips rálőtt összesen három motoros rendőrre, közülük egy, a 32 éves Joseph Longobardo életét vesztette. Sean Brown, akit június 10-én ért találat, még mindig lábadozik, az augusztus 31-én meglőtt Donald Baker állapota pedig továbbra is kritikus.

Pénteken fogták el

A rendőrgyilkossággal és további bűncselekményekkel gyanúsított 44 éves Phillipset pénteken fogták el Pennsylvania Akeley nevű városban, New York határának közelében, számolt be a megye illetékese. „Még rengeteg feladatunk van az ügyben” – nyilatkozta Bennett. Elmondta, hogy még mindig keresik azt a 40 fegyvert, melyeket a gyanú szerint Phillips tulajdonított el egy sportboltból.

Az elrabolt fegyverek közül 33-at megtaláltak Ludlow városában egy magánlakásban, ahol a rendőrség szerint a szökevény hosszabb ideig bujkált. A nyomozás előrehaladtával további letartóztatások várhatóak, a rendőrség megpróbál mindenkit felkutatni, aki az áprilisi szökés óta Phillips segítségére lehetett.

A tíz legkeresettebb bűnöző között

A férfi csütörtök óta szerepel az FBI tíz legkeresettebb bűnözőinek listáján, ám egyelőre nem egyértelmű, hogy ez az intézkedés segített-e a rendőröknek az elfogásban. Annyi már most is bizonyos, hogy mindenképpen megnehezítette Phillips szabad mozgását. Az augusztus 31-én elkövetett rendőrgyilkosság óta óriási erőkkel keresték a szökött rabot, a feltételezett búvóhely környékén megtiltották a vadászatot, és óvatosságra intették a lakosságot.

Pénteken egy ellopott autóról érkezett hír a pennsylvaniai Warren megye serifjéhez. Az autót később egy fának ütközve találták meg, a sofőr azonban elmenekült. 25 perccel később egy másik autót is elloptak, amit a rendőrség rövid időn belül megtalált, a sofőr viszont kiugrott a még mozgó autóból, és a környező fák között nyoma veszett. A szökés során a férfi legalább 20 autót rabolt el, köztük számtalan olyat is, melyekben a gyanútlan, biztonságos kisvárosi élethez szokott tulajdonos bennehagyta a slusszkulcsát.

Az elhagyott járműben találtak egy hátizsákot álruhákkal, valamint ugyanazzal a kalappal, ami Phillips körözési fotóján is látható. Nem sokkal később egy kutyás rendőr, aki az erdőben kutatott a nyomok után, észrevette a menekülő férfit. A beszámolók szerint elfogásakor senki nem sérült meg.