Antal, Antónia
-1 °C
9 °C

Elfogták az állig felfegyverzett rabot

2006.09.10. 12:37
Pénteken elfogták, és szombaton bíróság elé állították az egyesült államokbeli Pennsylvaniában az április óta szökésben lévő rabot. Ralph „Bucky” Phillips a gyanú szerint megölt egy rendőrt, valamint súlyosan megsebesített további kettőt. A rendőrség még mindig keresi annak a negyven fegyvernek egy részét, melyeket a gyanú szerint Phillips lopott el egy kereskedőtől.

Szombaton megjelent a bíróság előtt „Bucky” Phillips, a szökött rab, akit rendőrgyilkossággal gyanúsítanak az Egyesült Államokban. Az autólopásért már korábban elítélt bűnözőt öt hónapig tartó hajtóvadászat után fogta el a rendőrség, írja a CNN.

Phillips ellen 8 vádpontot fogalmaztak meg, melyek közt gyilkosság és gyilkossági kísérlet is szerepelnek. A vádak kapcsolatban állnak azzal a két esettel, mikor a gyanú szerint Phillips rálőtt összesen három motoros rendőrre, közülük egy, a 32 éves Joseph Longobardo életét vesztette. Sean Brown, akit június 10-én ért találat, még mindig lábadozik, az augusztus 31-én meglőtt Donald Baker állapota pedig továbbra is kritikus.

Pénteken fogták el

A rendőrgyilkossággal és további bűncselekményekkel gyanúsított 44 éves Phillipset pénteken fogták el Pennsylvania Akeley nevű városban, New York határának közelében, számolt be a megye illetékese. „Még rengeteg feladatunk van az ügyben” – nyilatkozta Bennett. Elmondta, hogy még mindig keresik azt a 40 fegyvert, melyeket a gyanú szerint Phillips tulajdonított el egy sportboltból.

Az elrabolt fegyverek közül 33-at megtaláltak Ludlow városában egy magánlakásban, ahol a rendőrség szerint a szökevény hosszabb ideig bujkált. A nyomozás előrehaladtával további letartóztatások várhatóak, a rendőrség megpróbál mindenkit felkutatni, aki az áprilisi szökés óta Phillips segítségére lehetett.

A tíz legkeresettebb bűnöző között

A férfi csütörtök óta szerepel az FBI tíz legkeresettebb bűnözőinek listáján, ám egyelőre nem egyértelmű, hogy ez az intézkedés segített-e a rendőröknek az elfogásban. Annyi már most is bizonyos, hogy mindenképpen megnehezítette Phillips szabad mozgását. Az augusztus 31-én elkövetett rendőrgyilkosság óta óriási erőkkel keresték a szökött rabot, a feltételezett búvóhely környékén megtiltották a vadászatot, és óvatosságra intették a lakosságot.

Pénteken egy ellopott autóról érkezett hír a pennsylvaniai Warren megye serifjéhez. Az autót később egy fának ütközve találták meg, a sofőr azonban elmenekült. 25 perccel később egy másik autót is elloptak, amit a rendőrség rövid időn belül megtalált, a sofőr viszont kiugrott a még mozgó autóból, és a környező fák között nyoma veszett. A szökés során a férfi legalább 20 autót rabolt el, köztük számtalan olyat is, melyekben a gyanútlan, biztonságos kisvárosi élethez szokott tulajdonos bennehagyta a slusszkulcsát.

Az elhagyott járműben találtak egy hátizsákot álruhákkal, valamint ugyanazzal a kalappal, ami Phillips körözési fotóján is látható. Nem sokkal később egy kutyás rendőr, aki az erdőben kutatott a nyomok után, észrevette a menekülő férfit. A beszámolók szerint elfogásakor senki nem sérült meg.

Köszönjük, hogy olvasol minket!

Ha fontos számodra a független sajtó fennmaradása, támogasd az Indexet!