Piroska
3 °C
4 °C

Kómába estek a lezuhant kisrepülő pilótái

2007.02.14. 11:40
Kómába esett az orosz fővárosban kedden lezuhant vállalati kisrepülő egy orosz és egy amerikai pilótája. Az orosz hatóságok nyomozást indítottak a közlekedésbiztonsági szabályok megsértésének gyanújával. Elképzelhető, hogy az egyik hajtómű kigyulladása okozta a balesetet.

Kómába esett a Moszkvában lezuhant vállalati repülőgép három fős legénységéből kettő, egy amerikai és egy orosz, közölték a regionális közlekedési ügyészségen szerdán.

A Vnukovó-III. repülőtéren kedden felszállási kísérlet után visszazuhant Challenger-850-es utasokat nem szállított, de háromtagú legénysége, egy amerikai és két orosz állampolgár, különböző fokú sérülésekkel moszkvai klinikákra került. Közülük kettő, a hindu származású amerikai pilóta és az egyik orosz kómába esett és súlyos állapotban van, mondta Alekszandr Badenkov moszkvai megbízott regionális közlekedési ügyész az Interfax hírügynökségnek szerdán.

Hozzátette, hogy a közlekedésbiztonsági szabályok megsértésének gyanújával kezdtek nyomozást. Badenkov jelezte, az ügyészek fő feltételezése az, hogy a legénység vezetéstechnikai hibái okozhatták a balesetet a heves hózáporban. Ugyanakkor az is elképzelhető, hogy a jobboldali hajtómű kigyulladása okozta a szerencsétlenséget: a Challenger-850-es nem tudott felemelkedni, azonnali landolásra kényszerült, élesen a jobb szárnyára dőlt, majd megperdült.

Köszönjük, hogy olvasol minket!

Ha fontos számodra a független sajtó fennmaradása, támogasd az Indexet!