Lukács
5 °C
20 °C

Néha úgy érzed, mintha két valóság létezne?

Több infó

Támogasd a független újságírást, támogasd az Indexet!

Nincs másik olyan, nagy elérésű online közéleti médiatermék, mint az Index, amely független, kiegyensúlyozott hírszolgáltatásra és a valóság minél sokoldalúbb bemutatására törekszik. Ha azt szeretnéd, hogy még sokáig veled legyünk, akkor támogass minket!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Kómába estek a lezuhant kisrepülő pilótái

2007.02.14. 11:40
Kómába esett az orosz fővárosban kedden lezuhant vállalati kisrepülő egy orosz és egy amerikai pilótája. Az orosz hatóságok nyomozást indítottak a közlekedésbiztonsági szabályok megsértésének gyanújával. Elképzelhető, hogy az egyik hajtómű kigyulladása okozta a balesetet.

Kómába esett a Moszkvában lezuhant vállalati repülőgép három fős legénységéből kettő, egy amerikai és egy orosz, közölték a regionális közlekedési ügyészségen szerdán.

A Vnukovó-III. repülőtéren kedden felszállási kísérlet után visszazuhant Challenger-850-es utasokat nem szállított, de háromtagú legénysége, egy amerikai és két orosz állampolgár, különböző fokú sérülésekkel moszkvai klinikákra került. Közülük kettő, a hindu származású amerikai pilóta és az egyik orosz kómába esett és súlyos állapotban van, mondta Alekszandr Badenkov moszkvai megbízott regionális közlekedési ügyész az Interfax hírügynökségnek szerdán.

Hozzátette, hogy a közlekedésbiztonsági szabályok megsértésének gyanújával kezdtek nyomozást. Badenkov jelezte, az ügyészek fő feltételezése az, hogy a legénység vezetéstechnikai hibái okozhatták a balesetet a heves hózáporban. Ugyanakkor az is elképzelhető, hogy a jobboldali hajtómű kigyulladása okozta a szerencsétlenséget: a Challenger-850-es nem tudott felemelkedni, azonnali landolásra kényszerült, élesen a jobb szárnyára dőlt, majd megperdült.